FBI ve Europol'ün Ortak Operasyonları ile 800 Suç Örgütü Üyesi Yakalandı

TAKİP ET

Europol ve FBI tarafından ortak yürütülen operasyonlar sonucu dünyada 800 suç örgütü üyesi yakalandı.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) ve ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ortak yürüttüğü operasyonlar ile dünya genelinde faaliyet gösteren 800 suç örgütü üyesinin yakalandığı bildirildi.

Türkiye'de yaşadığı öne sürülen suç örgütü lideri Hakan Ayık'ın da farkında olmadan operasyonun başarılı olmasında önemli rol oynadığı belirtildi.

Europol tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Truva Kalkanı' adı verilen operasyonlar çerçevesinde 700 evde arama yapıldığı, 800 kişinin ise gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, FBI ve 16 ülkenin güvenlik güçleriyle ortaklaşa yürütülen çalışmalarda, şifreli iletişim ağlarını kullanmak suretiyle 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Operasyonlar sonucu 8 ton kokain, 22 ton kenevir tohumu, 2 ton sentetik uyuşturucu, 6 ton sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme, 55 lüks araç ve 48 milyon dolar değerinde kripto paraya el konulduğu bildirildi.

Truva Kalkanı hakkında konuşan Europol Direktörü Jean-Philippe Lecouffe, "Bu operasyon, suç örgütleri nerede olsalar da, hangi iletişim yöntemini kullansalar da güvenlik güçlerince yakalanabildiğini gösteren emsalsiz bir başarıdır" derken, FBI Suç Örgütlere Araştırma Birimi Direktör Yardımcısı Calvin Shivers ise "Suç örgütleri güvenlik birimlerini atlatmak için şifreli iletişim ağlarını kullansa da FBI ve Europol yeni yöntemlerle bu problemi aşmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

europol fbı ortak operasyon operasyonlar dünyada dünya genelinde 800 suç örgütü üyesi yakalandı tutuklandı baskın uyuşturucu faaliyet gösteren hakan ayık