Fehmi Koru'dan Baskın Seçim Uyarısı: 'Hazır Olmakta Yarar Var'

TAKİP ET

Fehmi Koru, erken seçim uyarısında bulundu.

Tüm göstergelerin Türkiye'nin fazla uzak olmayan bir tarihte seçime gideceğini gösterdiğini belirten Fehmi Koru, kendi blogunda kaleme aldığı "İktidar ve muhalefet cephelerinden alınan izlenimler erken seçime işaret ediyor" başlıklı yazısında ekonominin durumundan kimsenin memnun olmadığını belirterek "Yönetim kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almak zorunda kalıyor. Hemen her temel ihtiyaç malında fiyat patlamaları yaşanıyor. Fakir fukara, garip guraba çoğalıyor. Devlet bütçesi bu sıkıntıları karşılayamıyor" ifadelerini kullandı.

Hazırlanan seçim kanunun 1950 öncesinden bugüne yapılan seçimlerle ilgili kuralları tasfiye etmeyi öngördüğünü belirten Koru, kanunun "seçimleri tartışmalı hale getirecek maddelerine" dikkat çekti. 

AKP ve MHP'nin dikkatleri baraj ve ittifak konusuna yöneltmeye çalıştığını ve diğer maddelere hiç değinilmediğini belirten Fehmi Koru, "Teklifin yapılacak ilk seçim için değil, daha sonraki seçim/ler için hazırlandığını düşünüyorum" dedi.

"İktidar cephesinin itibar ettiği medyanın muteber kalem ve yorumcuları da seçim tarihinin erkene alınabileceğini ihsas etmeye başladılar" diyen Koru yazısında "Galiba benim yaptığım bu değerlendirme yasa teklifiyle bozulup dağılması beklenen muhalefet cephesince de düşünülüp kabul görmüş olmalı ki, ayrılıp herbiri kendi yoluna gitmek yerine, bir arada kalmakta ısrarlılar. Erken -hatta baskın- seçime hazır olmakta yarar var" ifadelerini kullandı.

fehmi koru baskın seçim erken seçim uyarısı hazır olmak lazım akp mhp seçim kanunu