Fehmi Koru'dan Yeni İttifak Uyarısı: Bu Tablodan Yeniden AKP İktidarı Çıkabilir

TAKİP ET

Fehmi Koru, Saadet, DEVA ve Gelecek Partilerinin kuracağı yeni bir ittifakın yeniden AKP iktidarı getireceğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında sorulan "3. ittifak" sorusuna "Demokrasilerde 3’üncü ittifak da olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka mesafeli olan diğer partiler bir araya gelebilirler ve bir 3’üncü ittifakı oluşturabilirler. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından, demokrasinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi açısından önemsiyorum, önemlidir" yanıtını verdiğini hatırlatan Fehmi Koru, "Kafa karıştırıcı bir cevap bu" dedi.

TİP, EMEP, TKP, Sol Parti gibi partilerin HDP'yi de ikna ederek geniş bir sol ittifakı kurmaya çalıştıklarını hatırlatan Koru, "CHP liderinin 'İyi olur' diye onayladığı 3. İttifak’tan anladığı ‘sol’ ağırlıklı partilerin oluşturma yolunda olduğu bu girişim midir? Galiba öyle. Hiç değilse lafın gelişinden bu sonucu çıkarmak mümkün" ifadelerini kullandı.

DEVA ve Gelecek Partilerinin Saadet Partisi ile birlikte yeni bir ittifak kurmayı istediklerini iddia eden Fehmi Koru, AKP ve MHP'nin seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye indirerek bu 3 partinin yeni bir ittifak kurmayı cazip bulabileceğini söyledi.

Seçim öncesinde AKP, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı ve CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın yanı sıra Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden oluşacak bir üçüncü ittifak ile HDP ile sol partilerin bir araya geleceği bir sol ittifakın ortaya çıkabileceğini belirten Koru, "Bu tablodan yeniden AK Parti iktidarı çıkması ihtimali yüksek… Tabii, cumhurbaşkanlığı seçiminde de iktidar cephesi görece bir üstünlük elde edebilir böyle bir tabloda" dedi.

Fehmi Koru'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

deva partisi gelecek partisi Saadet Partisi üçüncü ittifak