Fehmi Koru: Muhalefet Abdullah Gül'ü Adaylığa İkna Etmekte Bayağı Zorlanabilir

TAKİP ET

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için Gül'ü ya da ona benzeyen birini aday göstermek zorunda olduğunu öne süren Fehmi Koru, Gül'ün adaylığa hevesli olmadığını iddia etti.

Gazeteci Şaban Sevinç geçtiğimiz günlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP'li bir milletvekili arasında geçen görüşmeyi aktarmış ve "Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olma hevesini kendisini görmeye gidenlere ifade ediyor" demişti.

Sevinç'in CHP'li milletvekili ile Abdullah Gül arasında şu diyalogun geçtiğini aktarmıştı:

"Bana Vermeyip Tayyip'e mi Verecekler?"

CHP'li milletvekili: Efendim sizin adaylığınız da konuşuluyor... Ama bizim partililer size oy vermez, size çok tepkililer.

Abdullah Gül: Niye vermesinler, Tayyip'e mi verecekler?

CHP'li milletvekili: Tayyip'e oy vermezler ama oy kullanmaya gitmezler.

Abdullah Gül: O zaman Tayyip'in devam etmesini istiyorlar.

Beyefendi Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Mansur Yavaş'ı da Beğenmiyor!

Şaban Sevinç, aradan geçen bu diyalogun ardından "Kemal Bey'in Türkiye'de kazanma şansı yok" dediğini ve "Bu ismi konuşulanların hiçbiri olmaz. Bu makam çocuk oyuncağı değil. Beypazarı Belediye Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı için referans olmaz. CHP iktidar olsa Türkiye'yi bu kadro ile mi yönetecek?" diye sorduğunu aktarmıştı.

Abdullah Gül: Kemal Bey'in Kazanma Şansı Yok, Bana Vermeyip Tayyip'e mi Verecekler?

Fehmi Koru: Aday Olmasından En Fazla Çekinilen Kişi Abdullah Gül

Fehmi Koru ise Abdullah Gül'ün aday olmaya hevesli olmadığını ve muhalefetin Gül'ü adaylığa ikna etmek için çok çaba sarf etmesi gerektiğini öne sürdü.

"Muhalefet Gül'ü veya Gül Gibi Birini Aday Olmaya İkna Etmek Zorunda"

"Muhalefeti oluşturan liderler, önümüzdeki seçimden kendi adaylarının cumhurbaşkanı olarak çıkmasını gerçekten istiyorlarsa, tam da bu yüzden Abdullah Gül’ü veya Gül gibi birini aday olmaya ikna etmek zorundalar" diyen Fehmi Koru, şu ifadeleri kullandı.

"Kamuoyu yoklamaları, partisinin oyları bayağı düşmüş göründüğü halde, Tayyip Erdoğan’ın şahsının seçimde her şeye rağmen en az %40 kadar oyu olabileceğini gösteriyor. Hala varlığını sürdüren %20 kadar da ‘kararsız seçmen’ var ve onlar da karar vermek için Millet İttifakı’nın adayının açıklanmasını bekliyorlar.

Rakibi adaya bakıp Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullanabilir kararsız görünen seçmenlerden en az yarısı ve muhalefet 'Adam seçildi' cümlesinde ifadesini bulmuş hayal kırıklığını bir kez daha yaşayabilir…

Muhalefetin, iktidar adayının karşısına, onun tam tersi birini değil, en önemli konularda farklılıkları bulunsa bile temelde onun toplumun geniş bir kesiminin hoşuna giden özelliklerine ondan daha fazla sahip birini cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarması gerekir.

"Gül'ün Aday Olmaya Niyetli Olduğuna Nasıl Emin Olabiliyorlar?"

Dostlarımın zihnimi karıştıran sorularının peşinde düşüncelere dalmışken, benim de aklıma bir soru geldi: Kendisinin aday gösterilmesinden bu denli korkan ve belki olabilir diye uykuları kaçan iki tarafın medyasından isimler, Abdullah Gül’ün aday olmak gibi bir niyet taşıdığına nasıl emin olabiliyorlar?

Eğer sonunda onun gibi birini bulamaz ve kendi içlerinden çıkarmayı düşünebileceklerinin seçilecek oyu alamama riski taşıdığını görürlerse, Abdullah Gül’ü adaylığa ikna etmekte liderler zorlanabilirler.

"Adaylığa Hiç Hevesli Değil"

Benim görebildiğim kadarıyla ikna için bayağı çaba göstermeleri gerekebilir.

Kişisel meşguliyetlerim yüzünden kendisiyle epeydir görüşemedim, ama son görüştüğümde bu konuda bana hiç hevesli görünmemişti de…"

fehmi koru muhalefet abdullah gül adaylığa ikna etmekte bayağı zorlanabilir millet ittifakı şaban sevinç aday olmaya etmek zorunda