Fehmi Koru: Seçime Yeni Yasayla Gidildi ve AKP İktidarı Kaybetti Diyelim... MHP Buna Üzülür mü?

TAKİP ET

Fehmi Koru, AKP'nin tuzağa düşürüldüğünü ileri sürdü.

AKP ve MHP'nin açıkladığı yeni seçim kanunu düzenlemesine ilişkin kendi sitesinde bir köşe yazısı kaleme alan Fehmi Koru, AKP'nin tuzağa düşürüldüğünü ileri sürdü.

"Seçime yeni yasayla gidildi ve AKP iktidarı kaybetti diyelim... MHP buna üzülür mü?" başlıklı yazısında Fehmi Koru, "Teklifin savunulacak bir yönü bulunmadığı için olacak, ‘olağan şüpheliler’ bu defa sütre gerisinde kalmayı, daha önce pek girmedikleri başka konularla meşgul olmayı yeğliyor. Sadece bir-iki gönüllü, onlar da ne dediklerini kendilerinin de anlamadıklarını belli ettikleri gerekçelerle, teklife anlam kazandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Muhalif kesimin yasa teklifini lime lime etmeyi başardığını belirten Koru, "Yine de bir sorun var: Daha çok muhalif kanallarda kendilerine yer verildiği için, onların yorumları esas işitmesi gereken kesimlere pek ulaşmadı, ulaşmıyor" görüşüne yer verdi.

Teklifi Hazırlayan Siyaset Mühendislerinin Amacı

Düzenlemeyi hazırlayan "siyaset mühendislerinin" muhalefet ittifakını parçalamayı hedeflediklerini belirten Koru, küçük partilerin CHP ile birlikteliği sonlandırmayı her an gündeme getirebileceklerini belirterek "Evet, yasa teklifi işte en fazla bunun gerçekleşmesini bekliyor. CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemine yansıyan yenileşme arayışı, CHP’li bilinenlerin hep uzak durdukları kesimlerle barışma –Kılıçdaroğlu buna ‘helalleşme’ diyor- çabaları ister istemez CHP’yi dönüştürüyor. Laf olsun diye bir barışma niyeti değil Kılıçdaroğlu’nun amaçladığı; birbirine en hafif tabiriyle ‘küs’, hatta düpedüz ‘düşman’ gözüyle bakabilen insanlar ve onların içinde yer aldıkları toplum kesitlerini yaklaştırmaya yarıyor o çaba" dedi ve bu düzenlemenin Kılıçdaroğlu'nun çabasını yok etme girişimi olduğunu ileri sürdü.

"Ya CHP-İYİ Parti Koalisyonu Kazanırsa?"

Bunlara karşı farklı bir ihtimal daha bulunduğunu belirten Fehmi Koru, "‘Küçük’ sıfatıyla anılan partiler kurulan tuzağa düştüğü için DEVA ve Gelecek partilerinin terk ettiği, Saadet Partisi’nin uzak durduğu, CHP ve İYİ Parti’nin birlikteliğiyle varlığını sürdüren ‘Millet İttifakı’ TBMM’de çoğunluğu elde eder ve cumhurbaşkanını da kendilerinin belirlediği aday kazanırsa? O zaman AK Parti’nin hali ne olur?" diye sordu.

"Ben Teklifin MHP Tarafından Hazırlandığını Düşünüyorum"

"MHP baraja takılsa bile bu gelişmeden fazla etkilenmez; İYİ Parti’nin yeni iktidardaki varlığına MHP’liler kendilerini kolayca ısındırırlar" iddiasını öne süren Koru, "Israrla cevabını aradığım soru şu: İktidarını kaybetmiş, lideri cumhurbaşkanı olamamış AK Parti’nin hali CHP-İYİ Parti koalisyon ortaklığında nice olur? Ben asıl tuzağa düşürülenin AK Parti olduğunu düşünüyorum. Bazıları teklifin ittifak içerisindeki büyük partiyi kayıran yönüne takılıp MHP’nin bundan rahatsızlık duyması gerektiği görüşünü seslendiriyorlar. Ben ise teklifin AK Parti’nin hoşuna gidecek şekilde MHP tarafından hazırlandığı kanaatindeyim. Henüz kimsenin fark etmediği yasa teklifinin bu yönü işte" ifadelerini kullandı.

fehmi koru seçime yeni yasayla gidildi ve akp ve akp iktidarı kaybetti diyelim mhp buna üzülür mü iyi parti chp seçim kanunu