Femen'den Ukrayna Hükumet Binası Önünde İstanbul Sözleşmesi Eylemi

TAKİP ET

Femen üyesi bir kadın, Ukrayna'nın İstanbul Sözleşmesi'nin onaylaması talebiyle başkanlık binası önünde üstsüz eylem yaptı.

Yaptıkları üstsüz gösterilerle dünya çapında bilinen Femen, Ukrayna'da İstanbul Sözleşmesi'nin onaylaması talebiyle başkanlık binası önünde üstsüz eylem gerçekleştirdi.

Femen aktivisti Anna Alyain isimli kadın, Ukrayna Başkanlık binası önünde kadın haklarının korunması için tek kişilik protesto gerçekleştirdi.

"Kanunları ihlal etmiyorum, eylem yapıyorum" diyen aktiviste polis müdahale etti. Başkanlık binası önünde bulunan polisler tarafından üstü örtülerek engellenen Alyain, İstanbul Sözleşmesi için eylem yaptığını söyledi.

Alyain, "Kadınlara karşı şiddetin, insan hakları ihlali ve onlara karşı ayrımcılık olduğuna inanıyoruz. İstanbul Sözleşmesi de bu değerlere bağlı. Bugün Ukrayna hükumetinin bu sözleşmeyi onaylamasını istiyoruz" dedi.

femen istanbul sözleşmesi eylemi ukrayna anna alyain ukraynada feemn eyelemi çıplak eylem istanbul sözleşmesi yaşatır kadına şiddete hayır kadın cinayetleri istanbul sözleşmesini uygula kadın hakları tecavüz taciz