Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 12-13 Haziran'da yapılacak seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerde yeniden başkanlğa aday olduğunu açıkladı.

"Öncelikle sevgili Fenerbahçelileri selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Çocukken taraftar olan ben, en büyük hedefim kulübe hizmet etti. 2006'da yönetim kurulu üyesi olduk. Çok şey yaşadık. 6 yıllık dönemde yönetici olarak şampiyonluk sevinci tattık. Son haftalarda şampiyonluk da kaçırdık. 3 Temmuz'da tarihi mücadele dönemi yaşadık. Hain terör örgütüyle de mücadele ederken 'iyi ki Fenerbahçeliyim' demekten vazgeçmedim. Sezonun kısa bir değerlendirmesini yapacağım. Şahsımla ilgili kararı da açıklayacağım" şeklinde sözlerine başlayan Koç, "Sportif faaliyetlerin sekteye uğramadan devam etmesi için çalışan topluluk vardı. Onlar da sektör devam etsin diye kendi sağlıklarını riske attılar. Alınan kupalara, madalyalara bakarak performansını değerlendirmek haksızlık olur diye düşünüyorum. İlk iki yıla baktığımız zaman şampiyonluğu kaybettiğimiz için üzgünüz. Derinden yaralandığımızı söyleyebilirim. Başakşehir maçından sonra 6 galibiyet, 1 beraberlik alırsak şampiyon oluruz demiştim. Biz hedefi tuttursaydık tahmini ne kadar tutturduğumuzu ortaya koyacaktık. Şampiyonluğa çok çok yaklaşmamıza rağmen bize sunulan bu fırsatı değerlendiremedik. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız bir yıl oldu. Gelecek sezon için kadronun yüzde 70 oranında hazır olduğunu düşünüyoruz. Bu sezonun kadrosunun üzerine yapacağımız 1-2 dokunuş ile seneye şampiyonluğun en büyük adayı olacağız. Gelecek sezon camiamızın beklediği şampiyonluğu alacağımız düşünüyoruz" dedi.

Aday Olmaya Karar Verdim

Sözlerinin devamında ikinci kez başkan olmak için aday olacağını açıklayan Ali Koç, "Ya bunlar tercihen değişecek ya mecburen değişecek. Liyakat eksikliği, hakem kararları, futbolun sonucunu etkileyen birçok kararda standartın olmayışı, sezon başında yapılan algılar, bunlara göz yumulması... TFF'de Liyakat eksikliği giderilmeli, hakem kararlarında bir standart olmalı ve algı operasyonları soruşturulmalı. Total bir adaleti, tüm kulüpleri düşünerek hareket ettik. Bütünsel baktığım zaman yeterince katılımı göremedik. Futbolumuzda hak ve adalet bakış açısı yok. Maalesef futbol kültürümüzde başarıya giden her yol mübah görülüyor. Sadece kuralsızlara hayır diyen Fenerbahçe olmayacak. Bizim bir tane yüzümüz var. Tribünlere oynamıyoruz. Mert, samimi, dürüst olmayanlara, bize iftirada bulunanlara karşı gereken cevaplarımızı vereceğimizi vereceğiz. Her yapılanın karşılığı misliyle vereceğiz. 12-13 Haziran'da seçimimizi yapacağız. Bu üç sene çabuk geçti. Aday olurken de söyledim; 2 dönem lazım dedim. İlk dönemimiz iyi geçmedi. Bu camianın başarılarla buluşması adına ikinci kez başkan adayı olmaya karar verdiğimi paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

ali koç fenerbahçe fenerbahçe spor kulübü başkanlık aday yeniden tekrar açıkladı aday olacak fenerbahçe başkanı dedi