Fenerbahçe'den İtiraz: Kayserispor Maçına Taraftarımızın Alınmaması Kabul Edilemez

TAKİP ET

Fenerbahçe kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kayserispor-Fenerbahçe maçında taraftarlarının alınmayacağına dair verilen karara tepki gösterdi.

25 Şubat'ta Fenerbahçe taraftarları, Konyaspor maçı sırasında "Hükümet istifa" tezahüratı yapmıştı. İki gün sonra, Beşiktaş'ın Antalyaspor'u konuk ettiği maçta da aynı slogan Beşiktaş tribünlerinde yankılandı.

Bu olayların hemen ardından, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, futbol maçlarının tedbir alınarak veya seyircisiz oynanması gerektiğini savundu. Bahçeli, "Hükümet istifa" sloganının kesilmemesi üzerine Beşiktaş üyeliğinden istifa etti.

Siyasi sloganlar nedeniyle, Kayserispor ve Konyaspor başta olmak üzere birçok kulüp stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini belirterek bu sloganları kınamıştı. Ancak bugün, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği, Kayserispor-Fenerbahçe maçına misafir takım seyircileri (Fenerbahçe) alınmayacak.

Fenerbahçe kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kararın kabul edilemez olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Futbol maçlarının taraftarlar için önemli bir sosyal etkinlik olduğu ve herkesin buna eşit erişiminin olması gerektiği savunuldu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

BU KARAR KABUL EDİLEMEZDİR

Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri il Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.
Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu'nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.