Fenerbahçe Maçında 'Siyasi' Diye El Konulan Cemal Paşa Pankartını Hazırlayan Genç TamgaTürk'e Konuştu

TAKİP ET

TamgaTürk'e konuşan Oğuzhan Doğan: Polis ters kelepçe yapmak istedi. Arbede sırasında kayıt alınan telefon kırıldı.

Fenerbahçe taraftarının stadyuma sokmak istediği Cemal Paşa pankartı siyasi olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı. 

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadyum’unda oynanan İstanbulspor-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe taraftarının tribünde yer vermek istediği ‘Cemal Paşa’ pankartı, polisin ‘siyasi’ olarak değerlendirmesi gerekçesi ile stadyuma alınmadı.

Fenerbahçe Taraftarının Maça Sokmak İstediği Cemal Paşa Pankartı 'Siyasi' Olduğu Gerekçesiyle Stadyuma Alınmadı

O anları yaşayan Cemal Paşa pankartını hazırlayan Oğuzhan Doğan TamgaTürk'e konuştu. 

3 güvenlik kontrolünden geçtiklerini anlatan Fenerbahçe taraftarı ikisinden sorunsuz bir şekilde geçerken üçüncü güvenlik kontrolünde Cemal Paşa pankartına el konulduğunu aktardı: 

"Biz arkadaşlar arasında bir pankart yapmak istedik ve bunu yasaya aykırı olmadan kurallı bir şekilde araştırıp sonucunda Ahmet Cemal Paşa’nın pankartını yapmaya karar verdik. Bu konuyu araştırdığımızda pankartın sorun çıkartmayacağını gördük, fakat içeri girerken 3 güvenlik önleminin birincisinde sıkıntı çıkmadı, ikincisinde de bir problem yok dediler, ama üçüncü güvenlik aşamasına geldiğimizde Spor Şube geldi, direkt ilgilendi. Pankartı alamayız, siyasi içerik barındırıyor dedi memur beyler."

Olayı videoya aldıklarında polisin tepkisiyle karşılaşan gençler, polisin kendilerini ters kelepçe yapmaya çalıştığını şu sözlerle ifade etti: 

"Yanımızdaki arkadaş polisler pankartı elimizden alırken videoya çekti. Videonun 55. saniyesinde Spor Şube amiri gelerek telefonu elinden aldı ve bunu alın götürün dedi. Bu arkadaşı duvara yaslayıp ters kelepçe yapmaya çalıştılar. Spor Şube amiri gidince arkadaş polis memurları ile sakince konuştu ve bıraktılar. Biz de pankartı bırakıp maça girdik. En sonunda maç çıkışı 30-35 dakika uğraşarak pankartı almayı başardık."

Oğuzhan Doğan ayrıca polisle aralarında çıkan arbedede kaydın alındığı cep telefonunun düşerek kırıldığını ifade etti. 

fenerbahçe cemal paşa istanbulspor pankart