Fenerbahçe YDK Toplantısında, Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de Oynanması Önergesi Kabul Edildi

TAKİP ET

Fenerbahçe YDK toplantısında, Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de oynanması önergesi kabul edildi. TFF, Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanması yönünde karar vermişti. Fenerbahçe, Süper Kupa Finali'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanmasını teklif etti.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında, Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de oynanması önergesi kabul edildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak olan ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geleceği Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynatılması yönünde karar vermişti. 

Süper Kupa Finali, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Suudi Arabistan'da Oynanacak

Fenerbahçe'de bugün kabul edilen önergede, Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı bir ülkede oynanmasının Fenerbahçe ile bağdaşmayacağının belirtilmesinin yanı sıra maçın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda veya Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması yönünde teklif verildi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Cumhuriyetimizin 100. yılında Süper Kupa Finali’nin Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe’mizin tarihi ile şan ve şerefiyle bağdaşmayacağından Süper Kupa Finali’nin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanmasının kabulünü Yüksek Divan Kurulumuzun onayına sunulmasını, alınacak olumlu kararın yönetim kurulumuza bildirilmesini arz ve teklif ederiz"

'Önerge Tüm Üyelerimizin Oybirliği ve Ayakta Alkışlarıyla Kabul Edildi'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Yüksek Divan Kurulumuzun toplantısında Süper Kupa Finalinin Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülke yerine, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanmasını talep eden önerge tüm üyelerimizin oybirliği ve ayakta alkışlarıyla kabul edildi.''

 

fenerbahçe fenerbahçe yüksek divan kurulu suudi arabistan galatasaray TFF süper kupa süper kupa finali