Fenerbahçe'de Bekleneni Veremeyen Allahyar'dan Bir İyi Bir Kötü Haber

TAKİP ET

Sarı lacivertlilerin Ukrayna ekibi Zorya'ya kiralık gönderdiği Allahyar Sayyadmanesh için günden güne transfer iddiaları çoğalmaya devam ediyor. Ukrayna basınına yer alan habere göre Allahyar 7 milyon euroluk teklifler alıyor.

Fenerbahçe 2 sene önce İran'ın İstiklal takımından Allahyar Sayyadmanesh'i kadrosuna katmış ve genç futbolcudan istediği verimi alamamıştı. Sarı lacivertlilerde istediği forma şansını bulamayan Allahyar, yarı dönem İstanbulspor'a gönderilmiş ancak burada da istediği ortamı yakalayamamıştı. Allahyar, geçtiğimiz sezon devre arasında 2.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu karşılığında Zorya'ya kiralanmıştı.

ZORYA'DA YILDIZINI PARLATTI

İranlı golcü, Zorya'da iyi bir form grafiği yakalamış ve düzenli olarak sahada yer almaya başlamıştı. Ukrayna'da iyiden iyiye göze giren Allahyar, 2020-21 sezonu boyunca toplam 16 karşılaşmada rol alırken, 5 gol 2 asist üretmiş ve hem Shakhtar Donetsk hem de Avrupa'nın önemli kulüplerinin radarına girmişti. Bilindiği üzere Fenerbahçe, Allahyar'ı Zorya'ya 2.5 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralamış ve maaşının bir kısmını ödemeyi de kabul etmişti.

FLAŞ TRANSFER İDDİASI

Football 1 TV'den Alexander Denisov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı ve golcü futbolcu için 5 ile 7 milyon euro arasında bir teklif geleceğini ifade etti.

Alexander Denisov'un konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

"Allahyar ile ilgili olan hikaye çok ilginç ve komik. Fenerbahçe, oyuncusu satın aldı ancak onu değerlendirecek bir vakit bulamadı. Corona virüsü ortaya çıktı ve Türkiye'de maçlar durduruldu.

Onu, potansiyeli yüksek ve iyi bir futbolcu olarak satın aldılar ancak nasıl bir olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu.

Kendisinin 2022'ye dek Zorya ile sözleşmesi devam ediyor. Çok doğru bir şekilde kulübe transferi gerçekleşti. 2.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu var. Zorya'ya Fenerbahçe'ye geldiğinde kimse ona güvenmiyordu."

İTALYA'DAN TEKLİF GELİYOR

"Durum, Zorya'nın onu satın alması seçeneği göze alındığında müthiş gözüküyor. Zorya one 10.000 euro, Fenerbahçe ise 20.000 euro ödüyor. İtalyan kulüplerinin Allahyar'a büyük ilgisi var. 5 ila 7 milyon euro arasında teklif gelebilir.

Türkler bu ilgilinin farkında. Zorya'dan oyuncunun geri dönüşü için temasta bulundular. Zorya da bunun farkında ama Fenerbahçe'ye erken göndermeyecekler. Hatta Zorya, Fenerbahçe'ye 2.5 milyon euroyu ödemeyi planlıyor.

Zorya, Allahyar'ı 2.5 milyon euroya satın alıp 2-3 katına İtalyan kulüplerine satmayı planlıyor."

"GERÇEKTEN ÇOK İYİ!"

"Bu adam gerçekten çok iyi. Farklı mevkilerde oynayabliyor. Mükemmel bir hıza sahip. Gol atıyor, asist yapıyor. Potansiyeli çok yüksek. Bu özellikleri nedeniyle pahalı bir şekilde satılması düşünülüyor."

Kaynak: Fotomaç

 

fenerbahçe fenerbahçe antrenman fenerbahçe allahyar fenerbahçe iranlı fenerbahçe piyango fenerbahçe haberler zorya fenerbahçe allahyar Sayyadmanesh Sayyadmanesh zorya iranlı fenerbahçe iranlı futbolcu allahyar Sayy