Fenerbahçe'nin Basketboldaki Çöküşü Avrupa Basınında

TAKİP ET

İspanyol spor gazetesi Marca, Fenerbahçe basketbol takımının THY Euroleagu'deki kötü gidişatına vurgu yaparak son olarak Zalgiris deplasmanında aldığı farklı yenilgi ile "dibe vurduğu" yazdı.

"Fenerbahçe: Bir Şampiyonun Gün Batımı" başlığıyla bir analiz haber yayımlayan Marca, Fenerbahçe'nin THY Euroleague'de şimdiye kadarki 5 galibiyet, 10 mağlubiyetli performansıyla play-off'lara kalmaktan her hafta daha fazla uzaklaştığını kaydetti.

Yapılan yorumda, "Kısa bir zaman önce Fenerbahçe, Avrupa'ya hükmediyordu. Art arda üç final ve bir şampiyonluk ile bu turnuvada büyük bir üstünlülk kurdu ve Avrupa basketbolunun elitleri arasına girdi. Şimdi ise 2017'de şampiyon olan, Euroleague'in tozunu attıran takımla aynı takım olduğuna inanmak zor görünüyor." denildi.

Fenerbahçe, Koç Zeljko Obradoviç'in ayrılığının ardından Igor Kokoskov ile anlaşmış ve kadroda köklü değişikliklere giderek bütçeyi kısmıştı.

fenerbahçe beko basketbol euroleague avrupa kupa kupası turnuva turnuvası obradovic obra obradoviç kokoskov igor sloukas marca ispanyol türk real madrid barcelona anadolu efes thy zeljko ülker