Fenerbahçe'ye Şike Kumpası Kuran Fetullahçılara Binlerce Yıl Hapis Cezası Verildi

TAKİP ET

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Fetullahçılara ceza yağdı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki binada görülen ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da hazır bulunduğu mahkemede Fenerbahçe'ye kumpas kuran Fetullahçı terörist, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya "iftira", "evrakta sahtecilik" ve "gizliliği ihlal" suçlarından bin 406 yıl hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç'a 2 bin 170 yıl hapis cezasının verildiği mahkemede, şike davasını başlatan eski polis Lokman Yanık'a 161 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Haklarında yalnızca "FETÖ'ye yardım" iddiası bulunduğu gerekçesiyle dosyası ayrılan 5 sanıktan Ali Fuat Yılmazer, Ali Çelik ve Mehmet Baransu hakkında açılan dava mükerrer olması nedeniyle reddedilirken Nazif Aktaş'a "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi, daha önce 3 yıl hapis cezası verilen Orhan Erdemli'nin cezası 1 yıl 10 ay 15 güne indirildi.

Şike davasında yargılanan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne sınırında yakalanan Ramazan Haktan Helvacı 60 kez "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", 118 kez "görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenlemek", 60 kez "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve  72 kez "iftira" suçlarından 903 yıldan 2 bin 514 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Fenerbahçe'ye Şike Kumpası Kuran Fetullahçılara Binlerce Yıl Hapis Cezası Verildi