Feodal Yapılar Taraf Değiştirmeye Başladı: İzol Aşireti Mensubu Cengiz İzol, CHP'ye Geçti

TAKİP ET

İzol aşireti mensubu Cengiz İzol, CHP'ye geçti. İzol, "AK Parti'den ayrılmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

AKP iktidarı 20 yıllık iktidarı boyunca tarikatlardan aşiretlere birçok feodal yapının desteğini aldı. AKP iktidarı bu destek karşılığında feodal yapıların isteklerini yerine getirip kamu kaynaklarını aktardı.

AKP'ye üye olan ve bölgede AKP'ye destek veren feodal yapılardan birisi olan İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden Cengiz İzol, AKP'den istifa ederek CHP'ye katıldı.


"Saygın Bir Aile"


Geçmişte feodalite ile mücadele eden CHP'nin günümüzdeki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cengiz İzol'ün partiye katılımından mutluluk duyduğunu söyleyerek rozet taktı. Kılıçdaroğlu, aşiret temsilcisi Cengiz İzol'un CHP'ye katılımını, "Cengiz Bey'in partimize katılması beni son derece memnun etti. Kendisi ve ailesi Şanlıurfa'da bilinen ve tanınan bir aile, saygın bir aile. Saygın bir ailenin CHP saflarında yer alması bizim için bir onurdur" diyerek selamladı.


"Seçim Sürecinde Sahada Olacağız"


İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden olan Cengiz İzol CHP Genel Merkezi'nde aynı aşiretten CHP üyesi olan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ile birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederken artık CHP'li olduğunu ifade etti. CHP'ye geçiş sürecinde kendisine yardımcı olduğu için Aziz Aydınlık'a teşekkür eder Cengiz İzol aynı zamanda AKP'den ayrılık CHP'ye geçti için de çok memnun olduğunu ifade etti. 

Seçim döneminde tüm aşiret üyelerine CHP'ye destek çağrısında bulunan Cengiz İzol aynı zamanda seçim sürecinde de sahada olacağını ve çalışmalarda fiilen yer alacaklarını ifade etti. 

cengiz izol izol aşireti chp cengiz izol chpye katıldı kılıçdaroğlu