Festival, Konser Yasak: Mürtecilerin İsteğiyle Konseri İptal Edilen Aleyna Tilki'den Dikkat Çekici Açıklama

TAKİP ET

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki'nin Çorum'da vereceği konser, Diyanet-Sen'in irticai talebi üzerine iptal edildi. Buna dikkat çekici bir açıklamayla tepki gösteren Aleyna Tilki'ye, ünlü piyanist Fazıl Say destek verdi.

Çorum'da düzenlenecek Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında ünlü şarkıcı Aleyna Tilki de sahne alacaktı.

Daha önce pek çok festival öncesinde mürteci grupların yaptığı üzere Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Aleyna Tilki'nin "toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşadığını" iddia ederek "Dini ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan birilerini İlçemizde görmek istemiyoruz. Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, Lgbt savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız" dedi ve konserin iptalini talep etti.

Mürtecilerin talebi üzerine Aleyna Tilki'nin konseri iptal edildi.

Mürtecilerin Talebi Üzerine Konseri İptal Edilen Aleyna Tilki'den Açıklama

Konserinin iptal edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Aleyna Tilki, şu ifadeleri kullandı:

"Çok üzgünüm.. Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum. Çocukluğumdan beri sustuklarımı, yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek yaşamdaki tek yolum.. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir hayatım olmayacak…

Ve beni etrafımdakiler dahil herkes üzüyor. Pandemi zaten çok zor bi dönemken, şuan ülkemizde konser yapmak da okadar zor ki… Hadi ben konsere ruhen ihtiyaç duyuyorum. Benim ekibimdeki 50 kişi ailesine bakıyor… Hepimizin iyileşmesi için daha çok müziğe, konsere ihtiyaç var."

Fazıl Say'dan Aleyna Tilki'ye Destek

Aleyna Tilki'ye destek paylaşımı yapan ünlü piyanist Fazıl Say ise "Aleyna Tilki de iptal edilmiş. Kabak tadı verdi bu yasaklar. Ne istiyorlar sahnedekilerden? Değişim şart. Dostlar. ŞART!!" ifadelerini kullandı.

festival yasakları konser yasak mürteci mürtecilerin isteğiyle konseri iptal edilen aleyna tilki dikkat çekici açıklama toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşadığını fazıl say