Festivale Karşı Etkinlik Yasağı Getiren Eskişehir Valisi, İsmailağacıların Eylemine Seyirci Kaldı

TAKİP ET

Kentte etkinlik yasağı getiren Eskişehir Valisi, İsmailağacıların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yönelik protestosuna çıt çıkarmadı.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Valiliği kentte açık alanlarda yapılacak  her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinlikleri 15 günlüğüne yasaklamıştı. 

Eskişehir'de Açık Alanlardaki Etkinliklere Yasak Getirildi: Anadolu Fest Yapılamayacak


Kararın ardından mürteci gruplar bayram etmiş ve Valiliğin kararına destek açıklamaları yapmışlardı. 

Mürteciler, Eskişehir'deki Festival Yasağına Destek Verdi: Festivalde Kızlı Erkekli Yatılı Kalıyorlardı


Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen bir açıklama yaparak Eskişehir Valiliğine seslenmiş ve "Ben, kentteki tüm gençler adına, sivil toplum kuruluşları adına, sanatçılar adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Valimiz, bu tepkilere sessiz kalmayacaktır. Çünkü gençliğin başkenti Eskişehirimiz yasaklarla değil; özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor" demişti.

Gerçek Gündem'in haberine göre Yılmaz Büyükerşen'in çağrısını hazmedemeyen mürteci bir grup, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gelerek Büyükerşen'i protesto etti.

"Ya Allah, bismillah, Allah u ekber" sloganları atan gruba Valiliğin yasağına rağmen hiçbir polis ekibi müdahale etmedi. Söz konusu grubun İsmailağa cemaatine mensup olduğu öğrenildi.

festivale karşı etkinlik yasağı getiren eskişehir valisi ismailağa cemaati eylemine seyirci kaldı yılmaz büyükerşen