Fethiye Belediye Başkanı: Ormanı Kundaklayan 4 Kişiyi Yakalamak İçin Halk ve Ekipler Mücadele İçerisinde

TAKİP ET

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bölgedeki gelişmelere ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yangınların yaşandığı bölgede yaptığı açıklamada "Bu yangınların sabotaj olduğunu bizler biliyoruz. Buradaki vatandaşlarımız da dört kişinin molotof ve benzinlerle bu yangının çıkardığını söylüyorlar. Şu anda bütün etraf sarılmış durumda. Bütün arkadaşlarımız ve buradaki yerel halk bu 4 kişiyi yakalamak için mücadele içerisinde" ifadelerini kullandı. 

Karaca'nın açıklamaları:

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) ve Köyceğiz'de çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Bunun yanında Marmaris'teki yangına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay "Bozburun yarımadasına doğru giden yangın devam ediyor. Yerleşim yerlerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın ormanlık alanda devam ediyor. Can kaybımız yok, hafif yaralılar var. Apartmanların çatı altındaki dairelerde yangın oldu ama kontrol altına alındı. Sabotaj ihtimali oldukça kuvvetli" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun yanında Ankara'da da Batıkent Eryaman arasındaki yolun kenarında bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki ağaçlık alanı yakmaya çalışan şahıslar vatandaşlar tarafından fark edilmiş, vatandaşların olayı polise ihbar etmesi ve şüphelilere müdahale etmesi üzerine kaçan kundakçılar kayıplara karışmıştı.

Fethiye'de başlayan yangın üzerine açıklama yaparak halkı ormanlık alanlarda nöbet tutmaya çağıran Belediye Başkanı Alim Karaca, "Yangına karşı tüm Fethiyeli yurttaşlarımı ormanlık alanlarda nöbete davet ediyorum. (Ovacık yanıyor.)" demişti.

Son olarak ise Köyceğiz halkının ormanı kundaklayan Kürtçü teröristleri yakalamak için çabaladığı anlar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Fethiye Belediye Başkanı Ormanı Kundaklayan 4 Kişiyi Yakalamak İçin Halk ve Ekipler Mücadele İçerisinde