FETÖ Borsası Skandalında 2'si Avukat, 4'ü Polis 6 Gözaltı

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 avukat ve 4 polis gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 avukat ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli 4 polis "rüşvet ve görevi kötüye kullanma" şüphesiyle gözaltına laındı. 

21 Mayıs tarihinde mahkemeye sevk edilen şüphelilerden bir avukat ve bir de polisin tutuklandığını bildirilirken diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Mali Suçlarla Müücadele Şube Müdürü'nün vazife yerinin tedbiren değiştirilmesine neden olan davada 16 polisin amirleri H.E.'nin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesi üzerine savcının odasını basmaya kalktığı ve bazı polislerin savcı odasına girerek “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz, siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz” ifadeleriyle tepki gösterdiği iddia edilmişti.

AvazTürk'te yer alan habere göre 16 polisin haklarında işlem yapılması ve açığa alınmasının öğrenilmesiyle birlikte Vatan Emniyet'te 70'e yakın polisin "Pelikan hesap verecek" sloganları attığı öne sürülmüştü.

Valilik'ten yapılan resmi açıklamada ise, "Bazı medya organlarında yer alan 'personelin topluca slogan attıkları iddiası' gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

FETÖ Borsası Skandalında 2'si Avukat 4'ü Polis 6 Gözaltı