FETÖ İddialarıyla Gündemi Sarsan Özdağ'dan AKP'ye Cevap: Siz Önce Kendi Bahçenizi Temizleyin

TAKİP ET

İYİ Partili Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı için FETÖ ithamında bulunmasına ilişkin hükumet kanadından ilk açıklama Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Turan'ın çıkışına hem Özdağ hem de Genel Başkan Akşener tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın açıklamalarıyla İYİ Parti içinde patlak veren krize ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin operasyon amaçlı kurulmış bir parti olduğuna ilişkin bir yıl önce yaptığı bir açıklamayı hatırlatan Turan, "İYİ Parti'de kim FETÖcü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak” demiştik. Partisine küsen Gn Bşk, Mv istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerinde parti içinde FETÖ tartışmalarının başlamasına sebep olan İYİ Partili Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından AKP'li Turan'ın paylaşımını alıntılayarak "Sayın Turan, İYİ Parti olarak ülkemizin menfaatini partimizin menfaatinden üstün tuttuğumuz için ve sonunda 'Allah Affetsin' dememek için sorunlu gördüğümüz durumlara gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu İYİ Parti'nin meselesidir; siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin! Ayrıca İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar" yanıtını verdi.

İYİ Parti lideri Akşener de Turan'ın açıklamaları için "Sayın Bülent Turan'ın büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997-98'lerde hissettim. Şimdi, Sayın Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz, bundan sonraki hadiseleri. Partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette" diye konuşmuştu.

iyi parti istanbul milletvekili ümit özdağ akp grup başkanvekili bülent turan