"FETÖ ile Kol Kola Girdik" Dedikten Sonra İstifa Eden Emre Cemil Ayvalı, Aynı Göreve Yeniden Getirildi

TAKİP ET

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile AKP'nin ittifakını itiraf ettiği için geçen yıl partideki görevinden istifa etmek zorunda kalan Emre Cemil Ayvalı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu yeni parti yönetimine tekrar girdikten sonra yine Erdoğan'ın oluruyla eski görevine döndü. FETÖ itirafçısı Ayvalı'nın üstü ise kokain partilerinin aranan ismi Ayvatoğlu ile adı anılan Hamza Dağ.

AKP’de tanıtım medya başkanı ve şeker baronu Ayvatoğlu ile adı anılan Hamza Dağ’ın yardımcılık görevine AKP İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yasin Bölükbaşı, Ömer Arvas ve Emre Cemil Ayvalı’nın getirildiği açıklandı.

İtiraf: FETÖ ile Kol Kola Girdik

"FETÖ ile AK Parti, bürokraside kol kola girdiyse bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" sözlerinin ardından AKP'deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Emre Cemil Ayvalı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yeni oluşturulan parti yönetimine tekrar alınmıştı. Ayvalı, Erdoğan'ın hazırladığı ve "Yedek olarak tanımlamıyorum" dediği Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) yedek listesinde yer alıyordu. FETÖ itirafçısı Ayvalı, geçtiğimiz haziran ayında katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“FETÖ ile AK Parti kol kola diyorsunuz. Eğer geçmişte FETÖ ile AK Parti bürokraside kol kola girdiyse şayet bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzeninde atama düzeni şöyleydi: 2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Ya benim bir müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de çok mücadele etme gücüm vardı, muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. 2010’a kadar. Mesele bu. Ve bu bir vesayetle mücadeleydi."

10 Ay Sonra Aynı Göreve Getirildi

Bu açıklamalarından bir gün sonra istifa eden Emre Cemil Ayvalı, önce AKP'nin MKYK'sinin yedek üye adayları arasında yer aldı. Ardından da AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini, bu görevden istifa ettikten 10 ay sonra yeniden üstlendi.

Askerdeyken Milletvekili Maaşı Almaya Devam Eden Vekil de Göreve Getirildi

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen bir diğer isim de Konya Milletvekili Selman Özboyacı oldu.

Özboyacı’nın yasama görevi sürerken bedelli askerlik yaptığı sırada milletvekili maaşı almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. Anayasa hükümlerine aykırı olduğu savunulan bu durum, TBMM’de tartışma konusu olmuştu.

Erdoğan Olur Verdi

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, yeni görevlendirmeleri, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcılarımızı belirledik. Hayırlı olsun” sözleriyle duyurdu.

Hamza Dağ’ın AKP Genel Başkanlık makamına sunduğu dilekçeye olur veren Tayyip Erdoğan’ın hem genel başkan hem de cumhurbaşkanı sıfatlarıyla imza atması ise dikkat çekti.

FETÖ Emre Cemil Ayvalı AKP FETÖ-AKP ittifakı FETÖ-AKP kol kola AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Mahir Ünal AKP MKYK Tayyip Erdoğan Hamza Dağ Kürşat Ayvatoğlu AKP MKYK