Fetullahçı 3 Danıştay Yargıcı Yüce Divan'da Beraat Etti

TAKİP ET

Fetullahçı Terör Örgütü'nde yönetici ve örgüte üye olmak suçlarından hapse mahkum edilen 3 eski Danıştay üyesinin Yüce Divan'da yargılanmaları sona erdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davada yaptığı yargılamada eski Danıştay üyeleri Vahit Bektaş, Bülent Olcay ve Galip Tuncay Tutar'ın beraatına karar verildi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın başkanlık ettiği duruşmaya, FETÖ'nün 'Danıştay abisi' Galip Tuncay Tutar ve yardımcıları Bülent Olcay ve Vahit Bektaş bulundukları cezaevinden çevrim içi olarak katıldı.

Yüce Divan sıfatıyla 9 yıl sonra bir yargılama yapan Anayasa Mahkemesi, sanıkların son sözlerinin sorulmasının ardından "isnat edilen suçun unsurları oluşmaması" nedeniyle sanıkların beraatına hükmetti.

Eski yüksek yargıç 3 sanık Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yargılanmış ve 'Danıştay abisi' Tutar'a "örgüt yöneticiliği" suçundan 16 yıl, Bektaş'a "örgüt üyeliğinden" 1 yıl 6 ay 22 gün, Bülent Olcay'a ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine karar verilmişti.

FETÖ'cü 3 Danıştay Yargıcı Yüce Divan'da Beraat Etti