Fetullahçı Açılımı mı Başlıyor: Zaman Yazarlarının Yurt Dışı Yasakları Kaldırıldı

TAKİP ET

Fetullahçı terör örgütünün yayın organı olan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan verilen cezanın bozulması sonrası görülen davada, yurt dışı yasağı kaldırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Fetullahçı terör örgütünün yayın organı olan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları sanıklar Ahmet Turan Alkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç avukatlarıyla katıldı.

Firari sanık Mehmet Özdemir hakkındaki yakalama emrinin infaz edilemediği tutanağa geçti.

Duruşma savcısı önceki celsede sanıklar Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Mümtazer Türköne hakkında, "Örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep ettiği mütalaasını tekrarladığını belirtti. 


Tedbirlerin Kaldırılmasına Karar Verildi


Sanık avukatları ise savunmalarını gelecek celse yapacaklarını belirterek, müvekkillerinin yurt dışı yasağının kaldırılmasını ve dijital materyallerin iadesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanıklara ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için gelecek celseye kadar süre verdi.

Heyet, sanıklar hakkında yurt dışı yasağının kaldırılmasına ve el konulan dijital materyallerin iadesine karar verdi.

Sanık Ahmet Turan Alkan'ın mal varlığı üzerindeki tedbirin de kaldırılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

zaman gazetesi fetö fetullahçı terör örgütü mümtazer türköne ali bulaç zaman gazetesi yazarları