Fetullahçı Medyaya Reklam Ödemesi Yapan Gökçek'e Takipsizlik

TAKİP ET

Fetullahçı medya organlarına reklam ödemesi yaptığını itiraf eden Melih Gökçek hakkında takipsizlik kararı verildi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ soruşturması kapsamında verdiği ifadede Fetullahçıların medya organlarına belediye eliyle 375 bin lira reklam ödemesi yaptıklarını itiraf etmiş, "Anka Park ve Ankara Bulvarı'nın ulusal televizyon kanallarında tanıtım yapılmasına dair ihalede bahse konu ile toplamı 6 milyon 3 bin TL'dir. İhaleye PC İletişim almıştır. İlgili firma reyting esaslarına göre bu reklamları Türksat listesinde o gün mevcut 50 adet televizyon kuruluşuna dağıtmıştır. Bunların içinde Samanyolu TV, Kanaltürk, Bugün TV ve STV Haber'e, yani başka bir değişle FETÖ'nün yayın organlarına 375 bin TL KDV hariç ödeme yapılmıştır" demişti.

Melih Gökçek hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer 4 vatandaşın yaptığı suç duyurularını birleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya ilişkin Gökçek hakkında "Gülen yapılanmasına üye olma ve propagandasını yapma" suçlamalarıyla kovuşturmaya yer görmedi.

Terör finansmanı suçu işlenmediği belirtilen savcılık kararında imar ve ihale işlemlerindeki usulsüzlük iddialarının ise "görevi kötüye kullanma" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. 

"İtirafa Rağmen Savcılık 'Somut Delil Yok' Diyor"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gökçek'in FETÖ medyasına 17-25 Aralık sonrasında para aktardığını belirterek "Üstelik bu paralar Gökçek’in oluru ile bu kanallara aktarılıyor. Tüm deliller ortadayken başsavcılık, ‘Gökçek, bu suçları işlerken, yaratılan rantın terör suçlarında kullanılacağını bildiğine dair somut delil yok’ diyor. Bu karar tamamen hukuksuzdur" diye konuştu.

melih gökçek fetö reklam para abb ankara savcılık kovuşturmaya yer görmedi