Fetullahçı Yargıça Direndiği İçin Hakkında Siyaset Yasağı İstenen Muharrem İnce: Lafımın Arkasındayım

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında siyaset yasağı ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsinin istendiği davayla ilgili "lafımın arkasındayım" dedi.

Memleket Partisi Edirne İl Başkanlığı açılışında konuşan Muharrem İnce hakkında "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsinin istendiği dava hakkında "2010'dan sonra ben grup başkanvekiliyim ve sürekli Silivri duruşmalarına gidiyorum. O zaman partide bazı yöneticilere diyorum ki; 'Hadi gidelim destek olalım bu insanlara'. 'Bizim darbecilerle işimiz olmaz' deyip gelmediler. O günlerin birinde duruşma salonunda, mahkeme başkanı milletvekillerine oturacak yer göstermedi. Ben de grup başkanvekiliyim. Bağrışıyoruz mahkeme başkanıyla. Ben sıra kapaklarına vuruyorum, duruşmayı yaptırmamaya çalışıyorum ve yaptırmadık, ara verildi.

Mahkeme başkanı, 'Seni arkaya çağırıyor' dediler. Gittim yanına, mahkeme başkanına dedim ki; 'Sen yargıç değilsin, sen tetikçisin, insanlara zulüm yapıyorsun ve hapse gireceksin' dedim. 'Sen FETÖ'nün tetikçiliğini yapıyorsun, yakında hapse gireceksin' dedim. Şu anda o mahkeme başkanı FETÖ'den hapiste. O günlerde Mustafa Balbay da tutuklu ve eşi yanımda. Biz seyirci kısmındayız. O arada bir görevli subay, Mustafa Balbay'ın eşini itti, 'Geri çekilin' dedi. Ben de oradaydım, gözümün önünde bir kadının itilmesine gönlüm razı olmadı, 'O elini kırarım' dedim, lafımın arkasındayım, geri vites yok" ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Yargıça Direndiği İçin Hakkında Siyaset Yasağı İstenen Muharrem İnce Lafımın Arkasındayım