Fetullahçıları Eleştiren CHP'li İsme Mermili Tehdit

TAKİP ET

Fetullahçıları eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen tehdit edildi.

17 Temmuz'da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Cemaat soru çalarak, hayat kaydırarak, akademiye ve yayınlara ambargo koyarak, maddi manevi gücü arkasına alarak yıllarca uğraştı. Buna rağmen nitelikli ve entelektüel kadrolar değil, aşağılık kompleksiyle dolu, kendini nitelikli ve entelektüel sanan insanlar yetiştirebildi" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımının ardından tehditler almaya başlayan Gökçe Gökçen, FETÖ üyeliğinden hapis cezası alan F.G.'nin hedefi oldu. Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre F.G. 19 Temmuz'da Gökçen'e e-posta atarak ve Gökçen'in araştırma görevlisi olduğu Marmara Üniversitesi'ni arayarak tehditlerde bulundu.

"Yıllardır Söylerim Ben Birini Öldüreceğim"

"Yıllardır söylerim ben birini öldüreceğim", "Bir gün kitapları satmak zorunda kalırsam bilin ki ben birini öldüreceğim" gibi tweetler atan ve daha sonra silen F.G.'nin aynı gün Gökçen'in evinin yakınlarında bulunan bir poligonda atış yaptığı ortaya çıktı. F.G., Gökçen'e mermili fotoğrafyar yolladı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Gökçen'in yaptığı tedbir kararı alınması başvurusunun ardından adli kontrol kararı verildi fakat elektronik kelepçe talebi geri çevrildi. F.G. bu süreçte hiç gözaltına alınmadı. Mahkeme tarafından adres bilgilerinin gizlenmesi kararı alınsa da Gökçen'in adresi paylaşıldı.

"Kimse Kendini Bulunamaz Sanmasın"

F.G. adlı şahıs savcılıktaki ifadesinde "Daha önce elime hiç silah almadım. Poligona gidip atış yaptığımda da ‘Kimse kendini bulunamaz sanmasın' şeklindeki tweeti attım. Ben dahil birçok insanın öldürülebilir olduğu düşüncesi aklıma geldiği için bu tweeti attım. Devamında atmış olduğum tweet ve paylaşımları ruh halimin vermiş olduğu stres ve öfkeyle bir anda attım" dedi. 

Şahıs aynı zamanda FETÖ üyeliğinden Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını ve 1,5 yıl hapse mahkum edildiğini, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini söyledi.

fetullahçıları eleştiren chpli genel başkan yardımcısı gökçe gökçen mermili tehdit