Feyzioğlu, Barolar Birliği'ndeki Devir Teslim Törenine Katılmadı

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği seçimini kaybeden Metin Feyzioğlu, devir teslim törenine katılmadı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı'na seçilen Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri için bugün devir teslim töreni yapıldı. Törene, eski başkan Metin Feyzioğlu katılmadı. Bu nedenle, yeni başkan Sağkan'a cübbesini eski TBB Başkan Yardımcısı avukat Hüseyin Özbek giydirdi.


"Görevi Tamamlayıp Ayrılırken, Burada Olmaktan Onur Duyacağım"


Törende konuşan Başkan Erinç Sağkan, isim vermeden Feyzioğlu'nu eleştirerek, "Bir söz vermek istiyorum. Görevi tamamlayıp ayrılırken, burada olmaktan onur duyacağım" ifadelerini kullandı.


"TTB'nin Kapıları Bütün Avukatlara Açılmıştır"


Yeni dönemin yeni anlayışla başlayacağını belirten Sağkan, "Bugün itibarıyla TBB'nin kapıları bütün avukatlara açılmıştır. Bugün itibarıyla TBB’de avukatlara kısıtlı alanlar artık kaldırılmıştır. Artık Türkiye'deki tüm avukatlar TBB’ye girerken, duyarlı kapılardan, x-Ray cihazlarından geçmek zorunda kalmayacaklardır. Artık gerçekten bu meslek için meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız; hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak" dedi.

Sağkan, "Türkiye Barolar Birliğinin bundan sonraki yönetim anlayışının ötekileştirici, ayrıştırıcı bir dille değil, yola çıkış felsefesine uygun şekilde hep birlikte, tüm barolarımızla, barolarımızın öncülüğünde 150 bin avukatımızla demokratik teamüllere uygun şekilde yürütüleceğinin sözünü vermek istiyorum." dedi.

metin feyzioğlu erinç sağkan türkiye barolar birliği