Fikirtepe'de Yaşanan Patlamanın Arkasından 'Bern Katili' Çıktı

TAKİP ET

Pazar gecesi Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın arkasında "Berk katili" Mustafa Karahan'ın olduğu ortaya çıktı.

Pazar gecesi Fikirtepe'de şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından çıkan yangın, küçük ancak arka arkaya gelen patlamalarla devam etmiş, korkutucu görüntüleri TamgaTürk tarafından yayımlanan patlama ve yangında 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlamaya ilişkin türlü iddialar ortaya atılmış, TamgaTürk'e açıklamalarda bulunan mahalleliler evde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin kaçak havai fişek imal ettiklerini öne sürmüştü.

Patlamanın Arkasından 'Bern Katili' Çıktı 

Hürriyet'ten Çetin Aydın, patlamanın bambaşka bir kişi olduğunu yazdı. Aydın, 1998 yılında İsviçre'nin başkenti Bern'de "Safari" adlı Türk restoranında Garip Kırmızıkaya, Haydar Kabaçelik, Hasan Doğan ve Roland Widmer'i katleden, İsviçre tarihine "Safari Katliamı" olarak geçen olayın faili Mustafa Karahan'ın patlamaya neden olan kişi olduğunu yazdı.

'Bern Katili': Eski TİKKO'cu Mustafa Karahan 

TİKKO davasında 7 yıl hapis yatan ve 1989 yılında kaçak olarak İsviçre'ye giden Mustafa Karahan, Basel'deki evine yapılan baskında bulunamamış, sorguya çekilen tüm şüpheliler Karahan'ın yerini bilmediklerini söylemişti.

Daha sonra Karahan'ın Türkiye'de olduğu ortaya çıktı. Kasım 2008'de çıkarılan uluslararası yakalama emrinin ardından 2011 yılında İsviçre, Ankara'dan Karahan'ın tutuklanıp iade edilmesini talep etti.

Abisinin İhbarıyla İstanbul'da Yakalandı

Kasım 2012'de öz abisinin ihbarıyla İstanbul'da yakalanan Mustafa Karahan, İsviçre'ye iade edilmedi fakat yargılandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi Bern saldırısında terör izi bulamadı ve Mustafa Karahan'ı 'birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

Çetin Aydın, Fikirtepe patlaması ve Mustafa Karahan'ı şu ifadelerle ilişkilendirdi:

Cezaevinden Çıkıp Fikirtepe'ye Yerleşti

"Mustafa Karahan 2019 yılına kadar kaldığı cezaevinde sıhhi tesisatçılık öğrenmişti. Tahliye olunca ailesinin Fikirtepe’deki evine yerleşti ve tesisatçılık yapmaya başladı. Özbekistanlı Anvarjon Kadirov da yanında çalışıyor ayrıca aynı binada ailesiyle birlikte kalıyordu. Binanın çevresinde ise kağıt toplayıcıların kaldıkları ve atıkları depoladıkları binalar vardı.

Pazar akşamı İstanbul’u ayağa kaldıran patlamada Mustafa Karahan’ın yanında çalışan Özbekistanlı Anvarjon Kadirov kaçıp yaralı kurtulmayı başardı ancak 10 yaşındaki kızı ve 68 yaşındaki babası hayatını kaybetti.

Abisinden İntikam Alacaktı

Soruşturma dosyasına giren detaylara göre, Mustafa Karahan cezaevinden çıktıktan sonra kendisini ihbar eden ağabeyi ve diğer aile üyelerinden intikam almak istiyordu. Zaman zaman dengesiz hareketleri de vardı. Eve getirdiği havai fişeklerin içini boşaltıyor, bunları bir yerde biriktiriyordu. Anvarjon Kadirov’a, biriktirdiği barutları borunun içine koyacağını ve ağabeyini patlatacağını söylemişti.

Fikirtepe’deki patlamadan önce de bir havai fişeğin içindeki barutları boşaltmış, fitilini çıkartmaya çalışıyordu. Her yer barut olmuştu. Fitil bir anda alev aldı. Söndüremeyeceğini anlayan Mustafa Karahan, barutları biriktirdiği boruları oradan kaçırmaya çalışırken büyük bir patlama oldu, alevler her yeri sardı. Art arda meydana gelen patlamalarda binanın duvarları yıkıldı.

Yükselen kimyasal alevler yandaki binalara sıçradı. Olayların tanığı Anvarjon Kadirov kaçıp yaralı olarak kurtulmayı başarırken, Mustafa Karahan’la birlikte Özbek çalışanın 10 yaşındaki kızı ve 68 yaşındaki babası da öldü."

Çetin Aydın'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

fikirtepe yaşanan patlamanın arkasından bern katili çıktı kadıköy istanbul yabancı uyruklu mustafa karahan tikko hürriyet çetin aydıın aydın