Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonluğunu Vatandaşlarla Birlikte Kutladı

TAKİP ET

Filenin Sultanları Galataport'ta düzenlenen etkinlikte şampiyonluklarını kutladı.

Filenin Sultanları'nın Avrupa Şampiyonluğu İstanbul Galataport'ta coşkuyla kutlandı. Tek tek sahneye çıkan milliler şampiyonluk heyecanlarını yurttaşlarla paylaştı. Konuşmaların ardından yurttaşlar ve oyuncular simgeleşen "Erik dalı" şarkısı eşliğinde dans etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Finali’nde Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek ilk kez şampiyon oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Yüz Akımız: Türk Kadın Milli Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu Oldu

İlk seti 27-25 Sıbristan'a kaybeden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci seti Melissa Vargas'ın etkili oyunu ile 25-21 galip tamamladı.  Sırbistan, üçüncü sette 25-21 galip gelerek toplamda 2-1 öne geçti. Dördüncü sette ise Türkiye 25-21'le final setine geldi. 

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı. Tarihinde 2003 ve 2019'da finalde mücadele eden kadın voleybol takımı, bu iki maçı da kazanamadı ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunan Türkiye, bugünkü şampiyonlukla altın madalyaya da kavuştu.

filenin sultanları galataport a milli kadın voleybol takımı kadın voleybol voleybol