Filipinler'de Art Arda Bombalar Patladı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

TAKİP ET

Filipinler'in güneyindeki Jolo bölgesinde birinin canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği kesinleşen iki patlama yaşandı. Saldırıda sivil ve asker en az 14 kişi yaşamını yitirirdi.

Filipinler'de radikal İslamcı örgüt Ebu Seyyaf'ın kalesi olarak bilinen güney bölgesi Sulu'nun merkezinde iki patlama meydana geldi.

Filipin Kızıl Haç Şefi Richard Gordon'ın açıklamalarına göre önce el yapımı patlayıcı dolu bir motorsikletin askeri bir kamyonun yanında patlatılmasıyla beş asker ve dört sivil yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra bölge yetkililer tarafından kontrol altına alındı. Bu sırada alana yaklaşmaya çalışan ve sonradan canlı bomba olduğu anlaşılan bir kadın, polis tarafından engellenince kendini patlattı.

İki saldırının ardından toplam ölü sayısının en az 14 olduğu duyuruldu, yaralı sayısına ilişkin ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

Bölge, IŞİD ile yakın ilişkileri olduğu bilinen Ebu Seyyaf isimli örgütün kalesi olarak kabul ediliyor. Adam kaçırma, soygun ve benzeri bombalı saldırılarla tanınan örgüt, yıllardır söz konusu bölgede bağımsız bir Müslüman devleti kurmaya çalışıyor.

ebu seyyaf filipinler radikal islam jolo sulu canlı bomba