Filistin 15 Yılın Ardından Seçime Gidiyor

TAKİP ET

Filistin 15 yıllık bir aradan sonra milletvekili, devlet başkanlığı ve Ulusal Konsey seçimlerine hazırlanıyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

Adaylık listeleri için başvurular ise bugün itibarıyla sona erdi.

Filistin'in güçlü siyasi partilerinden El Fetih, milletvekili seçimleri için aday listesini seçim merkezlerine iletti.

Fetih'in listesinde, Filistin Kurtuluş Cephesi, Halk Mücadele Cephesi, Filistin Arap Cephesi ve Arap Kurtuluş Cephesi gibi gruplar merkez ve sol gruplar yer aldı.

Filistin Politika ve Anket Araştırma Merkezi (Palestinian Center for Policy and Survey Research) tarafından mart ayında yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Barguti'nin ayrı bir listeden seçime girmesi halinde, Fetih'in oylarını böleceği ve potansiyel olarak Fetih'ten daha fazla oy alabileceğini ortaya koydu.

Ayrıca kamuoyu anketi, Barguti'nin 31 Temmuz'daki devlet başkanlığı seçimine girmesi durumunda hem mevcut lider Mahmut Abbas'ı hem de Hamas'ın adayı İsmail Haniye'yi geride bırakacağını gösterdi

israil netanyahu israil filistin israil batı şeria israil bakanı israil başkanı yahudi yerleşimi yahudi işgali israil işgali netanyahu heykel heykel heykel israil israil başbakanı israil başkanı israil cumhurbaş