'Filistin'e Sahip Çıkmak İçin İnsan Olmak Yeterli' Paylaşımı Yapan Hamza Turan Ayberk, MOSSAD'a Casusluk Yapmaktan Gözaltına Alındı

TAKİP ET

MOSSAD'ın Türkiye'deki yapılanmasına darbe vuruldu.

MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalananlar arasında sosyal medya hesabından "Filistin'e sahip çıkmak için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli" paylaşımları yapan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen kanallara da sık sık çıkan Hamza Turan Ayberk de var. 

Bir sosyal medya kullanıcısının aktardığı bilgilere göre MOSSAD, Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla Ayberk ile temas kurdu. Sonra eğitim için 2019’da Belgrad’a götürüldü.

Ayberk ayrıca MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurdu. MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdi ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı.

Ayberk'in takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 5 yıldır MOSSAD'a çalıştığı öğrenilen Hamza Turan Ayberk'in MİT tarafından özel bir yöntemle tespit edildiği belirtildi.

Eski İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı

Hamza Turan Ayberk Güngören İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde, eşi Feride Ayberk ile birlikte gittiği Ataköy Regatta'daki bir barda ayağından tek kurşunla vurulmuştu. Saldırıyı gerçekleştiren Erdal Çeçen gözaltına alınmıştı.

Bacağından vurulmasının ardından meslekten çıkarılan Hamza Turhan Ayberk, mesleğe geri dönmek için AYM'ye başvurmuştu.

hamza turan ayberk mossad mossad casus Filistin israil