Filistin Emniyeti Tarafından Gözaltına Alındıktan Sonra Hayatını Kaybeden Muhalif Nizar Benat Toprağa Verildi

TAKİP ET

Batı Şeria'da Filistin emniyeti tarafından gözaltına alınan ve kısa süre sonra hayatını kaybeden muhalif Nizar Benat defnedildi.

Filistin diktatörü Mahmud Abbas'a yönelik cesur eleştirileriyle bilinen Nizar Benat'ı, İsrail işgalindeki Batı Şeria'da dün sabahın erken saatlerinde Filistin emniyet güçleri gözaltına almış, kısa bir süre sonra Benat'ın yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Sonrasında Benat'ın ölüm nedenini belirlemek üzere bir komisyon kurulmuş, Benat'ın otopsi raporunda ise  "Baş, boyun, omuzlar göğüs, sırt, uyluk ve kollar da dahil vücudun birçok bölgesinde ekimozlar bulunduğu, ellerin bileklerden bağlı olduğu ve kaburgalarda kırıkların bulunduğu tespit edilmiştir" denilmişti.

44 yaşında yaşamını yitiren Nizar Benat'ın bedeni, Batı Şeria'daki El Halil kentinde bulunan Vasaya er-Rasul Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından eş-Şuheda Kabristanı'nda defnedildi.

Benat, 22 Mayıs'ta yapılması planlanmasına rağmen iptal edilen Filistin Devlet Başkanlığı seçimlerine katılacak bir liste hazırlamış ve listenin adını da "Hürriyet ve Onur" olarak belirlemişti. Seçimler Mahmud Abbas tarafından iptal edilince Benat Avrupa Birliği'ne yönelik olarak Filistin yönetimine desteğini kesmesi çağrısı yapmıştı.

Son olarak ise Abbas yönetimine bir eleştiri videosu yayımlayan Benat, Abbas idaresini halkın hayatını ticari bir unsur gibi kullanmakla itham etmiş, aşı anlaşmasını eleştirmişti.

Filistin Emniyeti Tarafından Gözaltına Alındıktan Sonra Hayatını Kaybeden Muhalif Nizar Benat Toprağa Verildi