Financial Times: İBB'ye Borç Veren Yabancı Yatırımcılarda 'Erdoğan Tedirginliği' Var

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt dışından 580 milyon dolarlık borçlanmaya giderken İngiliz Financial Times gazetesi bazı yabancı yatırımcılarda Erdoğan tedirginliği olduğunu söyledi.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil (eurobond) ihracıyla yurt dışından 580 milyon dolar borçlanmasının ayrıntıları yer aldı.

Yıllık yüzde 6,6 faizle yapılan ihraca 2,5 milyar dolarlık talep gelirken Financial Times; bazı yatırımcıların, Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İBB'yi gelirlerinden mahrum bırakmaya çalışıp çalışmayacağı konusunu sorguladıklarını ifade etti.

Gazeteye konuşan Londra merkezli bir yatırımcı, “Temel risk, Erdoğan-İmamoğlu ilişkisi ve Erdoğan'ın İstanbul'u temerrüde sürüklemeyi isteyip istemeyeceği” dedi.

Gazete ise 580 milyon dolara ek olarak iki metro hattı ve bir tramvay projesinin finansmanı için hükümetin İBB'ye 360 milyon euroluk dış borçlanma için de onay verdiğini aktarırken, İmamoğlu kamu bankalarının kredi taleplerini geri çevirmeye devam ettiğini belirterek “Açık ki bu siyasi bir karar” dedi.

İmamoğlu, bazı yatırımcıların, ,Erdoğan'ın İBB'yi gelirlerinden mahrum bırakıp temerrüde sürüklemeye çalışıp çalışmayacağına dair endişelerine dair ise “Evet bazı olumsuz şeyler yaşıyoruz ancak bu ülke güçlü bir demokratik temele sahip, bazı kanallar bloke edilemez” dedi.

ekrem imamoğlu financial times istanbul büyükşehri beldiyesi dış borç yabamcı yatırımcıların erdoğan tedirginliği haber ler güncel haberler