Financial Times: Teknoloji Yatırımları Açısından Yılın En Sıcak Fikirleri Silikon Vadisi'nden Değil İstanbul'dan Çıktı

TAKİP ET

İngiliz gazetesi Financial Times, "Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu" başlıklı bir haber yayımladı.

Dünyaca bilinen İngiliz gazetesi Financial Times, "Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu" başlıklı haberinde, teknoloji yatırımları açısından yılın en sıcak fikirlerinin Silikon Vadisi'nden değil İstanbul'dan çıktığını yazdı.

Getir gibi start-up'ların başarısının Türkiye'de dönüm noktası olduğunun belirtildiği haberde, Getir'in kurucu ortağı Nazım Salur'un görüşlerine de yer verildi. 3 yıl önce hiçbir yatırımcının Türk start-up'larına yatırım yapmaya sıcak bakmadığını ifade eden Salur, İstanbul'un teknoloji alanında yüksek potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

10 dakikada teslimatla online market sektörünün öncüsü haline gelen Getir'in şu anda 7,5 milyar dolara yakın piyasa değeri olduğuna vurgu yapıldı.

"Uzun Yıllara Dayanan Çalışmanın Ürünü"

Bu başarının uzun yıllara dayanan bir çalışmanın ürünü olduğu belirtilen haberde, Orda ve Doğu Avrupa'ya özel bir fonu olan Earlybird'ün teknoloji yatırımcısı Hendrik Brandis’in "Bu hareketlenme 10 yıl önce, ortaya bir şeylerin çıkacağı belli olduğu zaman başladı" sözlerine yer verildi.

16,5 milyar dolar değer biçilen ve şu anda çoğunluk hissesi Alibaba'ya ait olan Trendyol'un, dağıtım sektörüne doğru genişlemeden ve dijital bir cüzdan çıkarmadan önce faaliyetlerine 2010 yılında çevrimiçi bir moda perakendecisi olarak başladığı anlatıldı.

Oyun Sektörü

Haberde, Türkiye'de günümüzdeki teknoloji yöneticilerinin çoğu ilk deneyimlerini iki şirketten birinde yaşadığına yer verildi. Bunlar; 2011'de Türkiye'de kurulan ve bir yıl sonra aniden piyasadan çekilen Alman start-up inkübatörü Rocket Internet ve 2010 yılında kurulan ve geçen yıl Zynga tarafından 1,8 milyar dolara satın alınan mobil oyun geliştiricisi Peak Games.

Rocket ve Peak tedrisatından geçmiş ve şimdi de Londra merkezli oyun şirketi Tripledot Studios’un kurucularından olan Akın Babayiğit’in "Rocket'te işe aldığımız bu çok zeki, aç, süper analitik insanların çoğu sonradan ya Trendyol'a ya da Peak'e katıldı” sözleri yer aldı.

Özellikle Peak'in başarısının Türkiye'nin start-up ekosistemi için 'her şeyi değiştirdiğinin' söylendiği haberde, “Peak Games, insanlara küresel düşünüp kazanmanın mümkün olduğunu gösterdi” ifadesine yer verildi.

getir financial times silikon vadisi istanbul'dan çıktı yılın en sıcak fikirleri haber gazete ingiliz