Fincancı Bahane, Türk Düşmanlığı Şahane: İki Kurumun İsminden 'Türk' Adı Çıkarılıyor

TAKİP ET

AKP, 2 kurumun isminden Türk adını çıkarmak üzere harekete geçti.

Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı.

Türk Ordusuna İftira Atan Kürtçü Şebnem Korur Fincancı Derdest Edildi

Tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen Şebnem Korur Fincancı'nın TTB Başkanlığı'na son verilmesi de istendi.

Kürtçü Şebnem Korur Fincancı'nın Tutukluluğu İstendi: Adliyede TTB Merkez Konsey Üyeleriyle Polis Arasında Arbede

Fincancı Bahane, Türk Düşmanlığı Şahane

Fincancı'nın Türk ordusunu suçlamasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'nin isminden "Türk" adının çıkarılacağını, bunun için gerekirse yasal düzenleme yapacaklarını açıklamıştı.

Erdoğan'dan Türk Ordusuna İftira Atan Kürtçü Şebnem Korur Fincancı Hakkında Açıklama

Türk Tabipler Birliği yönetimini Kürtçü terör örgütü propagandacılarından arındırmak yerine AKP, "Türk" adını silmek üzere harekete geçti.

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da hukuk fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi. Bozdağ burada yaptığı açıklamada "Hem Türk Tabipleri Birliği, hem mimar ve mühendisler odalarıyla ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz. Türk Tabipleri Birliği’nin ‘Türk’ ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti’ne düşmanlık eden, terör örgütlerinin ağzıyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir" dedi.

Erdoğan liderliğindeki AKP, geçmişte yürüttüğü "çözüm süreci" sırasında Türk ismine duyduğu alerjiyi türlü şekillerde ortaya koymuştu. Şimdi de Şebnem Korur Fincancı'nın kahraman Türk ordusuna yönelttiği suçlamalar, AKP'nin Türk alerjisinin kisvesi haline getiriliyor.

Şebnem Korur Fincancı bahane türk düşmanlığı şahane kurumlardan adı kaldırılıyor erdoğan akp bekir bozdağ