Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in Uyuşturucu Testi Sonuçlandı

TAKİP ET

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleri sansasyon yaratmıştı.

Katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleriyle gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in uyuşturucu testinin sonucu 'negatif' çıktı. 

Başbakan Sanna Marin, "Son günlerde, uyuşturucu kullanılan bir alanda bulunduğuma veya kendim uyuşturucu kullandığıma dair kamuoyunda oldukça ağır suçlamalar oldu. Bu suçlamaları çok ciddi buluyorum ve kendi yasal korumam ve şüpheleri ortadan kaldırmak için uyuşturucu testi talebini haksız bulmama rağmen, bugün bir uyuşturucu testi yaptırdım" diyerek uyuşturucu testi yaptırdığını açıklamıştı. 

Başbakan Marin'in, şüpheleri açıklığa kavuşturmak için yaptırdığı uyuşturucu testi negatif çıktı.


"Testin Nasıl Yapıldığını Biz Seçmedik"


Başbakan Sanna Marin'in özel danışmanı, Marin'in idrar örneğinde kokain, amfetamin, esrar ve opioidler gibi çeşitli uyuşturucuların varlığının araştırıldığını belirterek, "Test kapsamlı bir uyuşturucu testiydi. Testin nasıl yapıldığını biz seçmedik" dedi. 

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da "19 Ağustos 2022'de Başbakan Sanna Marin'e yapılan uyuşturucu testine uyuşturucu mevcudiyeti saptanmadı" ifadeleri yer aldı. Ayrıca sonucun bir doktor tarafından imzalandığı belirtildi.

Yapılan uyuşturucu testinin masraflarının Başbakan Sanna Marin tarafından şahsi olarak ödeneceği de dile getirildi. 

finlandiya finlandiya başbakanı Sanna marin uyuşturucu testi sanna marin parti