Finlandiya NATO'ya Resmen Başvuruyor

TAKİP ET

Finlandiyalı yetkililer NATO'ya resmen başvuracaklarını duyurdu.

AP'nin haberine göre Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "NATO üyeliği için resmen başvuruyoruz" açıklamasında bulundu.

Niinistö "Bu tarihi bir gün. Yeni bir çağ başlıyor" diye konuştu. Fin parlamentosunun önümüzdeki günlerde ittifaka katılım için başvuru kararını onaylaması bekleniyor. 

Fin Cumhurbaşkanı Niinistö, ittifaka katılımlarına Türkiye'nin onay vermesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeye de hazır olduğunu söyledi. Niinistö dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO'ya katılımına sonuna kadar karşı olduğunu düşünmediğini söylemişti.

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO Adımına İlişkin Açıklama: Olumlu Bir Düşünce İçinde Değiliz


Üst düzey bir NATO yetkilisi, işgalci Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyinin sekteye uğradığını, Rusya'nın komşusu Finlandiya'nın Batı ittifakına katılmak istediğini açıklamasıyla birlikte Ukrayna'nın zafer umudunun arttığını söyledi.

Berlin'de yapılacak olan gayriresmi NATO Dışişleri Bakanları toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka katılımı ve Rusya'ya karşı Ukrayna'ya verilecek destek görüşülecek.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Rusya'nın işgalinin "ivme kaybettiğini"  belirttiği açıklamasında "Ukrayna'nın halkının ve ordusunun cesaretiyle ve bizim desteğimizle bu savaşı kazanabileceğini biliyoruz" diye konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den PKK Açıklaması

finlandiya nato resmen başvuruyor niinistö erdoğan görüşmeye hazırım cumhurbaşkanı