Firari FETÖ'cü Hakan Şükür: Emre Belözoğlu Benim Çok Daha Ötemde Suçlanması Gereken Bir İsim

TAKİP ET

Eski AKP Milletvekili ve firari terörist Şükür, geçtiğimiz yıl futbolculuk kariyerini noktalayan Belözoğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İktidarın FETÖ ile mücadeleki başarısı sorgulanmaya devam edilirken firari FETÖ'cü ve eski AKP Milletvekili Hakan Şükür'ün son açıklamaları dikkatlerin yeniden Türk futbolundaki FETÖ yapılanmasına çevrilmesine neden oldu.

17-25 Aralık Operasyonlarından hemen önce iktidar partisi ile ilişiğini kesen ancak bu tarihe dek AKP lideri Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Şükür, akıllarda soru işaretleri yaratacak açıklamalarında birçok isim telaffuz etti. Geçtiğimiz yıllarda yürütülen soruşturmalarda ifadelerine başvurulan isimlerden Emre Belözoğlu ise en çok ses getiren isim oldu.

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Belözoğlu için "Bugün benim çok daha ötemde suçlanması gereken bir isim. Eğer bunların suç olduğu kabul edilirse" ifadelerini kullanan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okan Buruk, Hakan Ünsal, Fenerbahçeli eski oyuncular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol... Sosyal medyada gördüğüm şekliyle hepsinin ifadesine yansımış ve evlerinde buluşulmuş. Kime ve neye göre yakınlığıyla koskoca Türkiye'nin bir numaralı sivil toplum kuruluşlarından biri Fenerbahçe'nin başına menajer olarak ve şimdi de antrenör olarak getiriliyor. Bakın suçu yok Emre'nin. Kesinlikle bir suçu var, işte 'bu da suçtur, bu da atılsın' diye demiyorum. Öteki arkadaşların ne suçu olabilir? Devlet mekanizmalarının 'kandırıldım' deyip işin içinden çıktığı bir dönemde 'kandırıldım' diyorlar."

"Silahlı Terör Örgütü Üyeliği" İddianamesinde Adı Geçmişti

Belözoğlu ile FETÖ arasında bir ilişki bulunduğu iddiası, ilk olarak 2016 yılında eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamedeki tanık ifadelerinin ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Bu kapsamda konuşan FETÖ'nün 'futbol imamı' Said Alpsoy, terör örgütünün sohbet toplantılarında bulunan isimlerden birinin de Belözoğlu olduğunu dile getirmiş, hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncularla Belözoğlu'nun paralel bir çizgide bulunduğunu "Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşı ile geldi, o bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı, aynı şey Emre Belözoğlu ile de yaşandı. 2006 yıllarında Emre Belözoğlu beni aradı, eşi ile imam nikahlarını kıymamı istedi, ben de evlerine gidip imam nikahlarını kıydım" sözleriyle anlatmıştı.

Alpsoy, Belözoğlu'nun Türk Milli Takımı'nın Dünya üçüncülüğü elde etmesi üzerine oyunculara dağıtılan primden para toplayıp bunu FETÖ elebaşına aktaran isimlerden biri olduğunu ise şu sözlerle ifade etmişti:

"Türkiye 2002'de Dünya üçüncüsü olunca takıma prim dağıtıldı. Emre, Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal ve Arif bu primlerden para topladı. Toplanan para 250 bin veya 500 bin dolardı. Bu parayı Pensilvanya'ya Arif Erdem götürdü. Gülen daha sonra Arif'e methiyeler düzdü."

Alpsoy'un aynı iddianameye yansıyan ifadelerinde yer bulan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile o dönem genç bir futbolcu olan Belözoğlu arasındaki diyalog da gündemde uzun süre yer tutmuştu:

"Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosundaki bazı isimler Cemaate bağlıydı. Genellikle sabah namazlarında bir araya gelir, daha sonra futbolcuların evlerine gider, dini sohbetler yapardık. Emre Belözoğlu'nun o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. Fatih Terim, birkaç kez Emre'yi Florya'da odasına çağırıp biraz da sert bir üslupla, ‘Fethullahçılarla ilişkini kes. Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla ve katiyetle izin vermem' diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı."

akp eski akp milletvekili recep tayyip erdoğan fetö firari fetöcü hakan şükür fenerbahçe emre belözoğlu bekir irtegün uğur boral okan buruk hakan ünsal