Fırat Tanış'tan Tuhaf Paylaşım

TAKİP ET

Fırat Tanış, Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir köşe yazısı için CHP'yi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu suçladı.

Aktör Fırat Tanış, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet gazetesinde Bilgin Gökberk imzasıyla yayımlanmış bir köşe yazısına ilişkin Twitter paylaşımının ekran görüntüsüne yer vererek "altılı bültenine çevirdiniz canım gazeteyi" dedi.

Söz konusu köşe yazısına ilişkin paylaşımda "Ekrem İmamoğlu'nun 'tiyatro' benzetmesine anında tepki verip artistlik yapan oyuncu tayfası, Sezen Aksu'nun 'dilinin kopartılması' konusunda anında arazi oldu. Bu boş beleş modelleri iyi tanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Tanış, takip eden paylaşımında ise Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi Twitter hesabını etiketleyerek "bu akılla mı her şey çok güzel olacak ? bu üslupla, bu seviyeyle mi 'ötekilerin' hakkını hukukunu korumaya talipsiniz?" ifadelerini kullandı. Fırat Tanış 18 Ocak'ta yaptığı Twitter paylaşımında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar" şeklindeki sözlerini içeren bir habere ilişkin "ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. daha çok bekleriz. muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün" demiş, Tanış bu eleştirisi nedeniyle tepki çekmişti. Ekrem İmamoğlu ise söz konusu paylaşıma ilişkin "Tiyatro sanatçısı Fırat Tanış eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken 'tiyatro yapıyorlar' dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim" demişti.

fırat tanış ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu chp cumhuriyet gazetesi