Fırıncılar Derneği'nden Bir Garip Talep: Ücretsiz Ekmek Dağıtmaya Son Versinler

TAKİP ET

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, ekmeğin siyasete karıştırıldığını öne sürerek İBB'yi şikayet ettiklerini açıkladı.

Son günlerde birbiri ardına gelen zamlar sonucunda İstanbul'da ekmek fiyatı 2 lira oldu. Fırınların 2 liraya sattığı ekmeği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek'in 1 liraya satması bazı fırıncıları öfkelendirmiş. İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, İBB'ye bağlı Halk Ekmek'in yaptığı faaliyetlerle ekmeği siyasete alet ettiğini iddia etti. Sarıhan, 4 Şubat 2021'de İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'ne bu konuya ilişkin verdikleri bir dilekçeyle Halk Ekmek'i Valilik'e şikâyet ettiklerini bildirdi.

Vatandaşa düşük fiyattan ekmek satan Halk Ekmek'e öfkelenmek için başka bir sebep de Halk Ekmek'in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satması oldu. Bu durumun, fırınlar için haksız rekabet yarattığı ve bu yüzden adaletsizlik olduğu savunuluyor.

Dilekçede, "İstanbul'a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin" kaldırılması istenirken bunların yerine "650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır" önerisi getirildi. Ayrıca adı geçen dernek, "İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini" de istedi.

İHE Halk Ekmek İBB Ekmek Zammı Zam Fırıncılar Derneği Şikayet