Fiyattan Sıfır Atılarak Verilen Araç İlanlarına Para Cezası Uygulanacak

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, ikinci el satışlarında fiyattan sıfır atılarak verilen ilanlara para cezası uygulanacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el satışlarında fiyattan sıfır atılarak verilen ilanlara para cezası uygulanacağını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karara göre, yıl sonuna kadar ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması ve satılması yasaklanmıştı.

 Ancak, düzenlemenin ilk gününden itibaren ilan sitelerinde fiyatların sıfır atılarak girilmeye başlandığı görüldü.

Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı yeni bir açıklama yayımladı ve düzenlemeye uyulmaması durumunda ilan başına 300 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanabileceğini hatırlattı.

Bakanlık'ın açıklaması şöyle:

"Düzenlemenin yayımlanmasıyla birlikte, ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiği veyahut güncellendiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyada yer alan haberler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.
 
Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir."

İlan Kısıtlaması Kapsamında Aldatıcı İlanlara İlişkin Basın Açıklaması

(06.07.2023) pic.twitter.com/KMZRWDNsMl

— T.C. Ticaret Bakanlığı (@ticaret) 6 Temmuz 2023

araç ikinci el ikinci el araç sıfır araç sıfır araç fiyatları sıfır atılarak ticaret bakanlığı