Florida, Çinlilerin Mülk Satın Almasını Yasakladı: Çinliler Dava Açtı

TAKİP ET

Çinliler, Florida'da mülk satın almalarını engelleyen yasa nedeniyle dava açtı.

ABD’nin Florida eyaletinde Çinlilerin ve diğer bazı ülke vatandaşlarının mülk satın almasını yasaklayan yeni yasa nedeniyle eyalete dava açtığı bildirildi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) tarafından yapılan açıklamada, yeni yasanın, yasal olarak mülk satın alabilen Çinlilere ve diğer Asyalılara, ayrıca onlara mülk satanlara karşı caydırıcı cezai önlemleri içerdiği, bu nedenle gayrimenkul alış satışını engelleyeceği bildirildi.

Söz konusu açıklamada, yeni yasanın, soykırımcı ÇKP'nin eylemleri nedeniyle ABD’de yaşayan Çinlileri cezalandırmaya yol açacağı iddia edilerek davanın, "Çin vatandaşlarının Florida’da mülk satın almasının ulusal güvenlik riski oluşturduğuna dair hiç kanıt bulunmamasından dolayı" Çinliler tarafından açıldığı belirtildi. Öte yandan soykırımcı ÇKP'nin çeşitli ülkelerde mülk satın alma yoluyla nüfuz tesis ettiği biliniyor.

Florida'nın Yeni Yasası

Florida eyaletindeki yeni yasa, askeri tesislere ve diğer “kritik altyapıya” 16 kilometre mesafedeki mülklerin, yabancıya satışının engellenmesini sağlıyor. Tarım arazileri için de aynı şartları içeren yeni yasa ayrıca Küba, Venezuela, Suriye, İran, Rusya ve Kuzey Kore uyrukluları da etkiliyor ancak özellikle Çin uyrukluları ve onlara mülk satanları ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya bırakıyor.

Florida Valisi Ron DeSantis, 9 Mayıs’ta, Çinli kişi ve kuruluşların, eyalet içinde tarım arazi ve askeri tesislerin yakınından arazi satın almasını engelleyen yasa tasarısını onaylamıştı.

Soykırımcı ÇKP yönetimi, Çinlilerin satın aldığı mülkler yoluyla çeşitli ülkelerde nüfuz tesis etme politikası izliyor. Bununla beraber soykırımcı ÇKP'nin çeşitli ülkelerde "karakollar" kurduğu ve bu karakollar aracılığıyla hem Uygurları hem de diğer ulusları baskı altında tuttuğu ortaya çıkmıştı. 

florida çinliler çinlilerin mülk satın alması yasaklandı Florida