Florida'da Cinsiyet Araştırmaları Bölümleri Kapatılıyor

TAKİP ET

New College of Florida, toplumsal cinsiyet çalışmaları programını kaldırma kararı aldı.

Florida'da New College of Florida'nın mütevelli heyeti üyeleri cinsiyet çalışmaları bölümünü kapatma kararı aldı.

Karar, Florida Valisi Ron DeSantis'in okuldaki "solcu fikirleri" silmek, kolejin misyonunu değiştirmek ve müfredatını yenilemek için 13 kişilik mütevelli heyetinde altı yeni üye atamasının ardından alındı. 

Geçen hafta Perşembe günü DeSantis'in atadığı isimlerden birisi olan Christopher Rufo, okulun toplumsal cinsiyet çalışmaları bölümünü iptal etmesini önerdi ve bu öneri kabul edildi.

Böylelikle New College of Florida Amerika'da cinsiyet ideolojisi ve queer teorinin akademiye saldırısını engelleyen ilk devlet üniversitesi oldu. 

City Journal için bir yazı kaleme alan Rufo, kararın daha büyük bir dönüşümün parçası olacağını belirterek misyonlarının"klasik liberal eğitimi canlandırmak ve Oxford Üniversitesi'ndeki New College'a yapılan çağrıyla kurulan kolejin kuruluş misyonunu geri getirmek." olduğunu belirtti.

Rufo, bölümün kaldırılmasıyla ilgili gerekçelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bölümün kaldırılması lehine argüman üç bölümden oluşmaktadır. İlk olarak, "akademik özgürlük" hakkındaki son saçmalıklara rağmen, eyalet yasa koyucuları ve mütevelli heyetleri, devlet üniversitelerindeki akademik programları cömertçe destekleyen vergi mükelleflerinin yetkilerine uymayan yeniden yönlendirme, kısıtlama veya kapatma hakkına -görevine- sahiptir. Devlet üniversiteleri bu toplumsal sözleşmenin kendilerine düşen kısmını ihlal ettiklerinde, halkın, seçilmiş yasa koyucular ve atanmış temsilcileri aracılığıyla, reformlarda ısrar etme hakkı vardır. Evet, New College'dakiler gibi devlet üniversitesi profesörlerinin sözde cinsiyet bilimini teşvik etmek için Birinci Değişiklik (First Amendment) hakkına sahipler - ancak bu konuşma için sınırsız bir devlet sübvansiyonu alma hakları yok.

İkincisi, ideolojik aktivizm lehine bilimsel misyonlarından sapan akademik bölümlerin kaldırılmasına yönelik güçlü bir emsal mevcuttur. Daha önce detaylandırdığım gibi , Berkeley'deki California Üniversitesi, kriminoloji okulunu solcu radikaller tarafından işgal edildikten ve oldukça tartışmalı "hapishane eylemi"ni desteklemek için kullanıldıktan sonra kapattı. Aynı şekilde, Chicago Üniversitesi, sıkı burs yerine düşük kaliteli, solcu bir aktivizm programı benimsedikten sonra eğitim okulunu kapattı. Her iki durumda da, yöneticiler bu programları sonlandırmak için ihtiyatlı bir karar verdiler.

Son olarak, her üniversitenin bir misyonu ve buna bağlı olarak onu o misyonu gerçekleştirme yükümlülüğü vardır. New College of Florida'nın misyonu, klasik liberal eğitimi eski haline getirmek ve hakikat arayışını yeniden canlandırmaktır. Bu postmodern, anti-normatif düşünce çizgileri diğer üniversitelerde hoş karşılanabilir, ancak üniversitenin kendisi için bir gereklilik değildir.   

New College mütevelli heyetinin üniversitenin toplumsal cinsiyet çalışmaları programını sonlandırmaya başlama kararı, yeni bir tarihsel emsal teşkil ediyor. Academia'nın devam eden düşüşü kaçınılmaz değil. Güçlerini halktan alan sivil fikirli liderler, devlet üniversitelerini solcu nihilizmden uzaklaştırmak ve bir kez daha daha yüksek ilkelere yönlendirmek için yasama, atamalar ve yönetim kurulu yönetimini kullanabilirler.

florida cinsiyet araştırmaları bölümü new college of florida cinsiyet çalışmaları cinsiyet çalışmaları bölümü ron desantis