Florida Valisi, Erkeklerin Kadınların Başarısına Konmasına İsyan Etti

TAKİP ET

Florida Valisi, erkeklerin kadın beyanı vererek spor müsabakalarına katılmalarına karşı çıktı.

Florida Valisi Ron DeSantis, spor müsabakalarında erkeklerin kadın beyanı vererek kadınların başarılarını gasp ettiğini söyledi ve şu sözlerle isyan etti:

"NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu), erkeklerin kadın sporlarında rekabet etmesine izin vererek kadınlar için fırsatları yok ediyor, şampiyonluklarıyla alay ediyor ve bir sahtekarlığı sürdürüyor.

Florida'da bu yalanları reddediyoruz ve Sarasotalı Emma Weyant'ı 500 yard (≈457.2 metre) serbest stilde en iyi kadın yüzücü olarak tanıyoruz."

Vali DeSantis, konuyla ilgili aldığı karar metnini sosyal medya hesabından paylaştı. Vali, yayımladığı metne hakkı yenen genç kadının başarılarından bahsederek başladı:

"Sarasota'dan Emma Weyant, National Honor Society üyesi, Scholastic All-American ve ödüllü bir yüzücü olduğu Riverview Lisesi'nde öğrenci-sporcu olarak akademik çalışmalarda ve sporsa üstün başarı gösteren başarılı bir kadındır.

Kızların lise yüzme yarışında yarıştığı süre boyunca, Emma Weyant 400 yard (≈365.76 metre) bireysel karışıkta 18'de bir numara ve Dünya 100 Sıralamasında, 500 yard (≈457.2 metre) serbestte dört kez Florida Lisesi Sporculuk Birliği 4A Eyalet Şampiyonu oldu  ve 200 yard (≈182.88 metre) bireysel karışık, 400 yard (≈365.76 metre) bireysel karışıkta 2018 Junior Pan Pac Şampiyonu oldu, 400 yard (≈365.76 metre) bireysel karışıkta 2019 ABD Ulusal Şampiyonu oldu, dört kez High School All-American ve ABD Ulusal Genç Takımı'nın bir üyesi olarak seçildi.

Emma Weyant, 2020 ABD Olimpiyatları takımına katılmaya hak kazandı ve 2021 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı ve burada bayanlar 400 metre bireysel karışıkta gümüş madalya kazandı.

Emma Weyant şu anda Virginia Üniversitesi'nde okulun kadın yüzme takımının bir üyesidir ve kendisi NCAA'in 1. Bölüm Kadınlar Yüzme ve Dalış Şampiyonası'na katılmıştır."

Ne yazık ki, başarılı sporcunun hakkının gasp edilmesi çok uzun sürmedi.

17 Mart 2022 Perşembe günü, Emma Weyant, Division 1 Kadınlar Yüzme ve Dalış Şampiyonasında 500 yard (≈457.2 metre) serbest stil yarışında yarışarak tüm kadın yüzücüler arasında en hızlı süreyi kaydetti.

Valinin ifadeleriyle, 'kendini kadın olarak tanımlayan bir erkeğin' yarışmasına izin verildi. Amerikan Kolej Sporları Kurumu (NCAA) tarafından yarışın galibi ilan edildi ve Emma'nın ikinci olduğuna karar verildi.

Vali, NCAA'in eylemlerinin kadın sporcular için fırsatlara zarar vermeye ve kadın sporculara ve genel olarak halka karşı bir sahtekarlığı sürdürmeye hizmet ettiğini belirtti.
 

'Kadın' Sporlarında Adalet Yasası


Valinin yayımladığı metnin devamında ise, yakın bir tarihte yürürlüğe giren bir spor yasası ile ilgili:

"1 Haziran 2021'de, kadın sporcuların atletik yarışmalarda güçlerini, becerilerini ve yeteneklerini göstermeleri için adil fırsatları korumak için Kadın Sporlarında Adalet Yasası olan SB 1028'i imzaladım.

Kadın Sporlarında Adalet Yasası, kadınlar veya kızlar için belirlenmiş bir spor dalının erkek cinsiyetten öğrencilere açık olamayacağını belirtir.  Bu, öğrencinin doğum anında resmi doğum belgesinde listelenen biyolojik cinsiyetine dayanmaktadır.

Kadın Sporlarında Adalet Yasası, Florida eyaletindeki bir devlet ortaokulu, lise, devlet koleji veya üniversite kurumu tarafından desteklenen okullar arası, üniversiteler arası, okul içi veya kulüp atletik takımları veya sporları için geçerlidir."


'Erkekler, Kadınları Başarılardan Mahrum Etmemelidir'


Kadınların uzun yıllardır sporda eşit fırsatlara sahip olmak için savaştığını ve diğer eyaletlerde olduğu gibi ideolojinin bu fırsatları aşındırmasına izin vermenin yanlış olduğunu belirten DeSantis, kadınlara özgü sporların korunmasının sporda fırsat eşitliğini teşvik etmek için gerekli olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda artarak devam eden saçmalıkların karşısında durduğunu belirten Vali, erkeklerin Emma Weyant gibi kadınlarla rekabet etmemesi, kadınları ve kızları başarılardan, ödüllerden ve burslardan mahrum etmemesi gerektiği konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca vali, Florida'nın NCAA'in kadın sporculuğunu yok etme çabalarını reddetmekte, NCAA'in ideolojiyi biyolojiden üstün tutmasını onaylamamakta ve NCAA'in başkalarını bir yalana ortak etmeye çalışmasına karşı çıkmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Vali, bildirisini şu sözlerle noktaladı:

"Bu nedenle Emma, Sarasotalı, yani yerli bir Floridalı olduğundan, ben, Florida Eyaleti Valisi Ron DeSantis, Florida'da Emma Weyant'ın 2022 NCAA Division 1 Kadınlar 500 yard (≈457.2 metre) Serbest Stilinin haklı galibi olduğunu beyan ederim. Onu bir başka önemli başarısından dolayı tebrik ediyorum ve Emma'nın Florida'da yaşıyor olmasından gurur duyuyorum."

kadın erkek florida Florida Ron DeSantis DeSantis florida valisi abd usa