Florida'da Çöken Binada Can Kaybı 78'e Çıktı

TAKİP ET

ABD'nin Florida eyaletinde çöken 12 katlı binanın enkazında sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 78 insanın cansız bedenine ulaşıldı.

Florida eyaletinde bulunan Miami Beach'in kuzeyinde yer alan Surfside'da 24 Haziran'da çöken 13 katlı binadaki arama kurtarma çalışmaları 16. gününde sürüyor.

Arama kurtarma ekiplerinin 14 kişinin daha cesedine ulaştığı bina enkazında yaşamını yitirdiği tespit edilen kişilerin sayısı 78'e ulaştı.

13 katlı binanın enkazının çoğu kaldırılmasına ve  16 gün geçmesine rağmen binada bulunan onlarca insana halen ulaşılamadı.

Dün yaptığı açıklamada "Enkaz altında kalan kurbanları kurtarmak ve aileler için mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bu trajediye bir son vermek için gece gündüz çalışıyoruz" diyen Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava 78'e ulaşan can kayıpları ile ilgili olarak "Bu, hepimizi derinden sarsan ve yürek burkan bir rakam" dedi.

Enkaz kaldırma çalışmalarında 13 milyon pound değerinde ve 5,89 milyon kilogram enkazın kaldırıldığı ve zemine kadar inildiği belirtildi.

24 Haziran'da çöken binada sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında hiç kimsenin canlı kurtarılamamış olması kurbanlarının ailelerinin arama kurtarma çalışmalarından ümit beslemesine engel oluyor.

Florida'da Çöken Binada Can Kaybı 78'e Çıktı