Fon Aldığı Öğrenilen Ruşen Çakır'ın 2005 Yılında ABD'den Fon Alan Gazetecileri Topa Tuttuğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kurucusu olduğu medya kuruluşuna ABD'den fon alan Ruşen Çakır'ın 2005 yılında Pentagon'dan fon alanları sert bir dille eleştirdiği görüldü.

Medyascope'nin kurucusu Ruşen Çakır'ın ABD'den fon aldığı ortaya çıkmış, bu iddialar sonrasında ortalık karışmıştı. ABD merkezli Chrest Foundation vakfından 476 bin 720 dolar fon aldığı öğrenilen Çakır'ın 2005 yılında kaleme aldığı yazılarda Pentagon'dan fon alan gazetecilere ateş püskürdüğü görüldü. 

Çakır'ın ''Basın Skandalı'' başlıklı haberinde "Bu gazetecilerin aldıkları paranın az olmasının konunun önemini azalttığını, hele yaptıklarını meşrulaştırdığını sanmıyorum" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Kıyaslama Yaparak Kendisini Savundu

2005 yılında yaptığı haberlerin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Çakır, ''Bir tarafta Pentagon'dan para alanlar var diğer tarafta sivil bir vakıftan alınan fon. Elma ile armut bu!'' şeklinde kendisini savundu. 

Geçmiş dönemde yaptığı haberinde, “Amerikan basını kendi ordusunun psikolojik savaş için yabancı gazetecilere telif ödemesini yerden yere vururken ve Pentagon olayla ilgili soruşturma açarken, başta bu sitede para karşılığı yazanlar olmak üzere Türkiye'de bazı gazeteciler, ‘Ne olmuş yani?' diyebiliyorlar” ifadelerini kullanan Çakır'ın fon alanlar için söylediği, “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” sözleri gözlerden kaçmadı. 

Enerjilerini Amerikan Ordusu İçin Seferber Etmiş Olmaları Ağırıma Gidiyor

Çakır, 2005 yılında yerden yere vurduğu gazeteciler için, “Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor. Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar. Kendilerini acındırmaya çalışmayı bırakıp böyle onurlu bir yol seçerlerse Türkiye'ye bir yararları olur” demişti. 

ruşen çakır medyascope abd fon vakıf 2005 pentagon basın skandalı