FOX'ta Yayınlanan 'Dokuz Oğuz' Dizisinin Fragmanı Dikkat Çekti

TAKİP ET

Dizinin yayınlanan fragmanındaki bir sekansta Türk dünyasından önemli figürler ve çeşitli Türk yurtlarının bayrakları yer alıyor.

Fox Tv'nin yeni dizisi Dokuz Oğuz, 28 Ocak tarihinde yayın hayatına başladı. İlk bölümüyle izleyecileriyle buluşan askeri temalı dizi, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Başrollerinde Yasemin Kay Allen ve Kubilay Aka'nın yer aldığı dizinin yapımcılığını Gold Film üstlendi.

Yönetmen koltuğunda Cem Akyoldaş'ın oturduğu ve Süleyman Çobanoğlu'nun senaryosunu yazdığı Dokuz Oğuz, "Oğuz Timi"nin Türk'ün olduğu her yerde Türk için savaştığı hikayesini anlatacak ve dizinin içinde yer yer Mehmetçik'in iki bin yıllık tarihinden anekdotlar bulunacak. 

Dizinin fragmanındaki bir sekansta Türk dünyasından önemli figürler ve çeşitli Türk yurtlarının bayrakları yer alıyor.

Sekansta, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanı sıra; Türkçü yazar Ömer Seyfettin, Türk Milliyetçiliğinin kurucularından Ziya Gökalp, Batı Trakya Türklerinin Lideri Dr. Sadık Ahmet, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade, büyük Turancı Ebulfez Elçibey, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, büyük Uygur düşünürü İsa Yusuf Alptekin, 'Altay Kartalı' Osman Batur ve Türk aydınlanmasının büyük öncüsü İsmail Bey Gaspıralı'nın portreleri yer alıyor.

Aynı sekansta, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi bağımsız Türk devletlerine ek olarak, işgal altındaki Doğu Türkistan ve Türkmeneli'nin de bayrakları yer alıyor.

 

dokuz oğuz fragman fox atatürk osman batur isa yusuf alptekin mehmet emin resulzade sadık ahmet ömer seyfettin Ebulfez Elçibey rauf denktaş ismail gaspıralı