"Fransa Çok İstiyorsa Versin Marsilya'yı, Ermeniler Orada Devlet Kursun"

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Dağlık Karabağ'da yaşanan son gelişmelere ve Fransa'daki Ermeni yanlısı çıkışlara dair açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk ordusunun gerçekleştirdiği başarılı karşı harekatla yaklaşık 30 yıl sonra azatlığa kavuşturduğu Karabağ'ın mevcut durumuna dair önemli açıklamalar yaptı.

Uluslararası hukuka rağmen çatışmada Ermeni yanlısı bir tutum takınan unsurlara adeta cevap veren Aliyev, "Düşmanı topraklarımızdan kovduk ve yeni bir gerçeklik yarattık. Herkes bu gerçekliği kabullenecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Aliyev, kurtarılan topraklardaki Ermenilerin geleceğine dair de teminat vererek "Bugün Dağlık Karabağ'da yaşayanlar Azerbaycan vatandaşıdır. Onlar Azerbaycan devletinde hayatlarının daha iyi olacağını görecekler" dedi.

Azerbaycan ordusu tarafından yerle bir edilen bölgedeki sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını öngören bir teklifi gündemine alan ve kabul eden Fransa Senatosu'nun bu adımına ilişkin ise İlham Aliyev, "Fransa Senatosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada kendilerine devlet kursun" ifadelerini kullandı.

ilham aliyev fransa senatosu sözde dağlık karabağ cumhuriyeti marsilya düşmanı kovduk azerbaycan cumhurbaşkanı