Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Eşi Cinsiyet Değiştirdi İddiası

TAKİP ET

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'un erkek olarak doğduğu ve sonradan cinsiyet değiştirdiği iddia edildi. Macron, söylentilere karşı harekete geçti.

Fransa'nın önemli gazetelerinden birisi olan Le Figaro, Brigitte Macron hakkındaki "Jean Michel Trogneux" adlı bir erkek olarak doğduğu ve daha sonra cinsiyetini değiştirdiğine dair tuhaf söylentinin sosyal medyada hızla yayıldığını duyurdu.

Le Figaro'nun haberine göre, Brigitte Macron "saçma sapan iddialarla" hedef alınmasının ardından konu ile ilgili yasal işlem başlattı. 


Sosyal Medyada Yayıldı


Fransa’da sosyal medya kullanıcıları #JeanMichelTrogneux etiketiyle binlerce paylaşım yaptı. Le Figaro’nun aktardığına göre Brigitte Macron bu komplo teorisini yayanlara karşı dava açmayı ve şikayette bulunmayı planlıyor.

CNews’in bildirdiğine göre, bu teori Eylül ayında aşırı sağcı Faits et Documents dergisinde yayınlandı ve iddianın ‘birçok uzman’ tarafından desteklenen üç yıllık bir soruşturma sonucu ortaya çıktığı iddia edildi.


Kısa Sürede Yayıldı


Ünlü kişiler hakkında tuhaf söylentiler yaymasıyla bilinen 12 sayfalık aylık dergi, Brigitte Macron'un Jean-Michel Trogneux adında bir erkek olarak doğduğunu öne sürüyor.

Numerama’nın haberine göre, iddiaları araştırdığı belirtilen gazeteci Natacha Rey, 10 Aralık’ta YouTube’da yaklaşık dört saat süren medyum Amandine Roy’a teoriyle ilgili bir röportaj verdi.

Video silinmeden önce 470 bin izlenmeye ulaştı. Bu teori daha sonra sosyal medyada geniş yankı buldu ve #JeanMichelTrogneux geçen hafta Fransız Twitter’ında en çok tartışılan konulardan biri oldu.

macron emmanuel macron brigitte macron fransa fransız cumhurbaşkanı cinsiyet değiştirme