Fransa'da 4 Kentte Sokağa Çıkma Yasağı: OHAL İhtimali Masada

TAKİP ET

Fransa'da olaylar giderek büyüyor. Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı. Başbakan, OHAL kararının da masada olduğunu söyledi.

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin trafik çevirmesinde polis tarafından yakın mesafeden vurularak öldürülmesiyle başlayan olaylar giderek büyüyor. Sokağa çıkma yasağı getirilen Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı. 

4 Kentte Sokağa Çıkma Yasağı 

Gün geçtikçe büyüyen laylar nedeniyle Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı.

667 Kişi Gözaltına Alındı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan şiddet olaylarında 667 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 249 polis ve jandarmanın yaralandığı belirtildi.

Macron'un, Elton John Konserinde Eğlendiği Fotoğraflar Ortaya Çıktı

Fransa'da sokaklar yangın yerine dönmüş vaziyetteyken,  Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un 17 yaşındaki gencin vurulmasının ertesi günü Elton John konserinde eğlendiği anlara dair görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntülere ilişkin olarak "Fransa yanarken Macron Elton John'u alkışlamayı tercih etti" yorumları yapıldı.

OHAL İlan Etme İhtimali de Masada 

Büyüyen olayların ardından Fransa Başbakanı Elisabeth Borne gerekirse OHAL dahil tüm seçeneklerin masada olduğunu ve değerlendirileceğini açıkladı.

 

Olaylar Belçika'ya da Sıçradı

Fransa'da başlayan gösteriler, Belçika'nın başkenti Brüksel'e de sıçradı. Belçika lusal basınına göre, genç yaşlardaki bir grup, Fransa'da 17 yaşındaki Nael M'nin polisin açtığı ateş sonucu ölümünün ardından düzenlenen gösterilere destek vermek amacıyla sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Bunun üzerine, Brüksel'in merkez semtlerinden Anneessens'de toplanan göstericiler, kaldırım taşlarını fırlattı, otobüs duraklarındaki camları kırdı, bazı araçları ateşe verdi. Yangın çıkan noktalara itfaiye ekipleri sevk edildi.

TSİ 23.00 sularında olay yerine intikal eden polisle göstericiler arasında şehrin merkezindeki Lemonnier Bulvarı'nda arbede çıktı. Anneessens metro istasyonu kapatıldı, bölgeye araç girişleri yasaklandı.

Protestolara destek eylemlerinde 29 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, bu kişilerden 26'sının reşit olmadığı öğrenildi. Gözaltıların ardından durum sakin seyrederken bölgede Belçika polisi yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

Fransa'da 17 Yaşındaki Gencin Trafik Çevirmesinde Öldürülmesi Ülkeyi Karıştırdı: Protestolarda En Az 25 Polis Yaralandı

fransa belçika olaylar gösteri macron ohal sokağa çıkma yasağı